UFC

Bisping vjeruje da Rockhold uistinu može ugroziti Adesanyu: ‘On bi mogao biti noćna mora za mnoge‘

Luke Rockhold i Michael Bisping

 Instagram (michael Bisping)
Umirovljeni engleski MMA borac pohvalio je svog nekadašnjeg rivala

Povratak Lukea Rockholda privlači veliku pažnju i mnogi nestrpljivo iščekuju u kakvom će se izdanju vratiti ovaj 37-godišnjak.

Rockhold je dugi niz godina bio na glasu kao jedan od najkompletnijih boraca na svijetu, ali jako kratko vladao je UFC-ovom srednjom kategorijom. Već u prvoj obrani titule ostao je bez pojasa a nokautirao ga je Michael Bisping. Nakon toga uslijedio je strmoglavi pad, a Luke je trenutno u nizu od dva uzastopna poraza. Oba su došla teškim nokautima i Rockhold je nakon toga uzeo pauzu koja je potrajala tri godine.

Drugom polovicom osmog mjeseca, točnije 20. kolovoza Rockhold će se vratiti u kavez, a protivnik će mu biti šestorangirani izazivač srednje kategorije, Paulo Costa. Pobijedi li Rockhold u tom meču, doći će jako blizu samom vrhu kategorije. Prvak Israel Adesanya večeras se bori protiv drugorangiranog Jareda Cannoniera, a pobijedi li Cannoniera, preostat će mu samo Sean Strickland kao borac iz top 5 kojeg nije pobijedio. Dakle, Adesanya je jako blizu ''čišćenju'' kategorije, a ranije tijekom dana imali ste prilike čitati kako je Rockhold uvjeren da može pobijediti prvaka.

''Mislim da je Izzy odličan prvak i karakterno je dobar tip. Sviđa mi se Izzy, neću vas lagati. Naravno da se želim boriti s njim. Mislim da će pobijediti u svom sljedećem meču (protiv Cannoniera). Jared udara snažno. Moguće je da pogodi Izzyjevu nogu na pravo mjesto ili da ga pogodi nečim divljim. Ali mislim da će Izzyjeva duljina i dinamičnost biti previše za njega. Jared ga može pokušari srušiti, ali on nema dovoljno dobru kontrolu iz gornje pozicije da ga zadrži na tlu. Mislim da sam ja jedini koji može pobijediti Izzyja. Budem li se držao ispravne taktike, dobit ću taj meč.'', rekao je Rockhold za MMA Junkie.

Rockholdove izjave naišle su na podosta ismijavanja i mnogi smatraju da je njegovo najbolje vrijeme prošlo. Ako se pita Michaela Bispinga, nekoć velikog rivala Luke Rockholda, a sada dobrog prijatelja, stvari su nešto drukčije.

Bisping je jako dobro upoznat s kvalitetama Lukea Rockholda. Dvaput su se borili i oba borca upisala su po jednu pobjedu. Jako visoko mišljenje o Rockholdovim vještinama gaji Michael Bisping.

''Ako Rockhold pobijedi Costu, nemojte se iznenaditi ako još jednom dođe do titule svjetskog prvaka. Adesanya treba 'svježe meso'. Što Rockhold može ponuditi da ugrozi Adesanyu? Prije svega, podjednake je visine kao on, a vjerojatno ima i podjednako dug 'reach'. Atletski je na njegovoj razini. Istina da je nešto stariji i vjerojatno nije tako brz. Refleksi su ga možda djelomično izdali. Ali znamo kakav je Rockhold u parteru te kakav je njegov pritisak iz gornje pozicije. On može biti ubojit i u stojci.'', započeo je Bisping na svom YouTube kanalu, a zatim je dodao.

''Samo kažem, ako je ova nova verzija Lukea Rockholda, samuraj koji je otišao da bi naučio na svojim greškama, ako se on vrati fokusiran, prizemljen, gladan, trijezan i s osobnim problemima iza sebe, mislim da takav Luke Rockhold može biti noćna mora mnogima u srednjoj kategoriji.'', objasnio je Bisping.

Bilo bi sjajno kad bi UFC-ova srednja kategorija uistinu dobila takvog Rockholda jer dojam je kako nam je borac takvih kvaliteta ostao dužan. Mogao je Rockhold pružiti puno više i prava je šteta što ga tri godine nigdje nije bilo. Ipak, ako se vrati preporođen kao što se očekuje, onda će se moći reći da se pauza isplatila. Meč protiv Coste odgovorit će nam na brojna pitanja.

Linker
19. travanj 2024 16:41