UFC

Bivša UFC-ova izazivačica suspendirana nakon što se sama prijavila USADA-i

Amanda Nunes i Raquel Pennington
 ILAN PELLENBERG, AGIF via AFP
‘Ništa me nije natjeralo da ovo prijavim, nitko osim mene i liječnika nije znao za ovaj slučaj‘

Bivša UFC-ova izazivačica Raquel Pennington suspendirana je na šest mjeseci nakon što se sama zbog kršenja antidopinških pravila prijavila USADA-i.

Prema predstavnicima Američke antidopinške agencije, Pennington je prijavila uzimanje zabranjenih supstanci 7-keto-DHEA i AOD-9064. Nedugo nakon toga je testirana, a rezultati su bili pozitivni.

Riječ je o supstancama koje su za UFC-ove borce u svakom trenutku zabranjene.

"Tijekom samoprijave, Pennington nam je pružila informacije po kojima joj je navedene supstance propisao liječnik i to kao pomoć u liječenju njenog zdravstvenog stanja. Nakon što je te supstance koristila kroz jedan kraći period, provela je istraživanje i saznala da se radi o zabranjenim supstancama te odmah kontaktirala USADA-u. Suspenzija je za Pennington smanjena zbog njene potpune suradnje i počela je 17. studenog 2020., odnosno na dan kada se prijavila i kada je prikupljen njen pozitivni uzorak", stajalo je u službenom priopćenju USADA-e.

O cijeloj situaciji oglasila se i Pennington:

"Ništa me nije natjeralo da ovo prijavim. Nitko osim mene i liječnika nije znao za ovaj slučaj. Shvatila sam da sam prvo trebala provjeriti je li lijek dozvoljen, primijetila sam potencijalnu pogrešku i htjela sam učiti pravu stvari. U potpunosti sam surađivala s USADA-om i bila sam maksimalno iskrena. Nisam pokušala varati, kršiti pravila ili steći prednost. Jednostavno sam pokušavala popraviti zdravstveno stanje. Ispričavam se svim svojim fanovima i obećavam da ću u budućnosti biti pažljivija", napisala je, između ostalog, Pennington u svojoj objavi na Twitteru.

Raquel, podsjetimo, u kavezu nismo gledali od lipnja prošle godine kada je jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Marion Reneau.

Linker
26. travanj 2024 00:15