UFC

(VIDEO) Bivši Soldićev suborac zaradio UFC ugovor pa ga dočekali kao kralja, pogledajte ‘show‘ iz zračne luke Düsseldorf

Islam Dulatov

 Torsten Helmke/imago Sportfotodienst/profimedia
Islam Dulatov iza sebe ima značajnu fan bazu i u Njemačkoj već sada uživa veliku popularnost

U posljednjoj epizodi DWCS-a Islam Dulatov brutalno je nokautirao Vanilta Antunesa, impresionirao Danu Whitea i zaradio ugovor s najjačom svjetskom MMA organizacijom. Najveći je to uspjeh u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri talentiranog 26-godišnjeg velteraša, a na račun onoga što je isporučio u vegaškom Apexu njegovi fanovi organizirali su mu spektakularan doček u Düsseldorfu (gdje živi i trenira).

Dulatova je, naime, po slijetanju u zračnu luku u Düsseldorfu dočekalo nekoliko stotina razgaljenih fanova, a nakon njegovog pojavljivanja hodnikom su se razlomile gromoglasne ovacije i skandiranja. Kako je to točno izgledalo, pogledajte u videozapisu koji slijedi.

"The Ripper" je inače, nekadašnji član UFD Gyma, u kojem je trenirao zajedno s ponajboljim hrvatskim MMA borcem Robertom Soldićem, a trenutačno se navodi kao član Triple One Gyma, odnosno dvorane koju je otvorio zajedno sa svojim bratom. U dosadašnjoj profesionalnoj MMA karijeri odradio je 12 mečeva, uz omjer od 11 pobjeda i jednog poraza, a prije DWCS-a nastupao je u organizacijama kao što su, među ostalima, Oktagon, Sparta Championship Fighting i Brave. Trenutačno ga zastupa prestižna menadžerska kuća MMA Dominance pod vodstvom Alija Abdelaziza.

Riječ je o borcu rođenom u Čečeniji koji je prethodno ostvario i značajnu karijeru i u svijetu modelinga, gdje je bio angažiran u kampanjama nekih od najpoznatijih svjetskih modnih brendova poput Versacea, Hugo Bossa, Moschina i ostalih. Nakon što je na DWCS-u nokautirao uvodno spomenutog Antunesa nakon nepune tri minute borbe, u "post-fight" intervjuu rekao je kako je sada u potpunosti usredotočen na MMA karijeru. Otmjenu odjeću luksuznih modnih brendova zamijenio je, dakle, Venumovom opremom, a umjesto po modnim pistama, pred kamerama će hodati isključivo prema UFC-ovom kavezu.

Dulatov uživa veliku popularnost u Njemačkoj čemu, osim dočeka u zračnoj luci u Düsseldorfu, svjedoče i njegove društvene mreže, odnosno popriličan broj pregleda na videima koje objavljuje na "Dulatov brothers" YouTube kanalu. Iza ovog čečenskog borca s njemačkom adresom, dakle, značajna je fan baza, a prema svemu što je do sada demonstrirao u oktogonu, raspolaže i vrhunskim borilačkim kvalitetama, stoga će ga biti vrlo zanimljivo pratiti u nastavku njegovog UFC putovanja.

Linker
11. listopad 2024 10:24