UFC

Dana White potvrdio tko je sljedeći na redu za Dricusa du Plessisa

Dricus du Plessis

 Nathan Denette/Zuma Press/Profimedia
UFC prvak srednje kategorije vjerojatno neće dobiti ono što mu je obećano, barem ne zasada

Dricus du Plessis je prvi UFC prvak iz Južnoafričke Republike, a čak i prije nego što je osvojio titulu u srednjoj kategoriji, ‘‘Stillknocks‘‘ je govorio o organiziranju prvog UFC događaja na afričkom tlu. Priče o tome su se pojačale nakon što je osvojio naslov prvaka protiv Seana Stricklanda na UFC-u 297.

Ta tema je kulminirala prije du Plessisove obrane naslova protiv Israela Adesanye na UFC-u 305 jer je predsjednik UFC-a Dana White obećao da će, ako du Plessis zadrži pojas, UFC organizirati sljedeći događaj u Južnoafričkoj Republici. Du Plessis je obavio svoj posao zaustavivši Adesanyu u četvrtoj rundi, ali možda ipak neće dobiti ono što mu je obećano.

‘‘Znate koliko to želim‘‘, rekao je White novinarima nakon najnovije epizode Contender Seriesa. ‘‘Pokušavam to organizirati već neko vrijeme. Problem je s arenama tamo, teško je to izvesti. To je bio glavni izazov s Afrikom u cjelini. Pokušavamo to riješiti.‘‘

‘‘Mjesto gdje bismo to morali organizirati je na otvorenom, a znate kako se osjećam oko toga. Pokušavam smisliti rješenje za vremenske uvjete, a jedna od glavnih stvari koju tamo stalno čujem je da je vjetar veliki problem.‘‘

‘‘Što god bi moglo utjecati na ishod borbe, ne želim ni pokušavati. Sve, od vjetra, kiše, insekata, prevelike vlažnosti — mnogo toga može ometati borbu.‘‘

White već godinama koketira s idejom UFC događaja u Africi, još od vremena kada su ‘‘Tri afrička kralja‘‘ (Israel Adesanya, Francis Ngannou i Kamaru Usman) istovremeno držali UFC pojaseve. Iako budućnost UFC-a u Africi ostaje neizvjesna, jedna stvar je sigurna - du Plessisov sljedeći protivnik.

Unatoč novim izazivačima u srednjoj kategoriji i nadolazećem meču između bivšeg prvaka Roberta Whittakera i popularnog Khamzata Chimaeva na UFC-u 308, White je potvrdio da je revanš protiv Stricklanda sljedeći za du Plessisa, gdje god da se borba održi.

‘‘Da, Strickland je sljedeći‘‘, rekao je White.

Du Plessis i Strickland već su se borili za naslov srednje kategorije na UFC-u 297 u siječnju kada je Južnoafrikanac pobijedio podijeljenom odlukom sudaca i osvojio pojas. Od tada, Strickland je pobijedio Paola Costu, također podijeljenom odlukom, čime je zadržao svoju poziciju na vrhu ljestvice izazivača u srednjoj kategoriji.

Linker
10. listopad 2024 17:41