UFC

Bivši svjetski boksački prvak tvrdi: ‘Jake Paul može poraziti McGregora u MMA meču, Conor nije borac‘

Conor McGregor (lijevo) i Jake Paul (desno)

 Screenshot (youtube)
Teško da će ikada doći do MMA obračuna McGregora i Paula, ali analize se ipak rade

Nije nepoznanica da Jake Paul još od pojave na borilačkoj sceni cilja na meč protiv Conora McGregora. Irac je najveća MMA zvijezda na svijetu, a meč između njega i Paula privukao bi ogromnu pažnju javnosti. Trenutno su ipak male šanse da se to dogodi.

UFC je zatvoren za nove boksačke izlete svojih boraca, a upitno je hoće li se Conor McGregor vratiti ikakvom obliku nastupanja. U slučaju da ipak jednom dođe do meča između njega i Paula, nije isključeno da gledamo MMA borbu, a ne boksački meč.

Naravno, i tu postoji zapreka u vidu Jakeovog ugovora s PFL-om. UFC nije voljan niti za suradnju s ostalim velikim organizacijama i stoga se nameće još jedna prepreka ka ugovaranju meča između Paula i McGregora.

No, kada bi teoretski došlo do MMA borbe između Paula i McGregora, teško je povjerovati da postoje osobe koje vjeruju da YouTuber ima šanse protiv McGregora. Međutim, pronašla se i takva osoba.

Radi se o Paulijeu Malignaggiju, bivšem svjetskom boksačkom prvaku koji je 2017. godine sparirao s McGregorom ususret meču između Conora i Floyda. Tada su u javnost isplivale i određene snimke na kojima je dojam kako je Conor dominirao na sparinzima, a sve to pobudilo je brojne javne svađe na relaciji Malignaggi - McGregor.

Paulie kao da još uvijek nije prešao preko animoziteta s Conorom, pa je tako javno izjavio da Jake Paul ima šanse poraziti McGregora čak i u MMA borbi.

‘‘Jake ima hrvačku pozadinu i stoga ne bi bio bez šansi u kavezu. Morao bi biti oprezan po pitanju Conorovih kickova, ali McGregor apsolutno nema muda. Ako ga imalo dovedete u situaciju izvan zone komfora, dolazite u poziciju iz koje imate šanse poraziti ga. Ukoliko vas on tuče, a vi ste i dalje u meču, on (McGregor) postaje nervozan i paranoičan. On nije istinski borac. Uvijek će iskoristiti prvi izlaz za izaći iz bore. On (Conor) posjeduje atletske sposobnosti, ali njegova razina nervoze skače jako visoko. Zato se toliko i umara u svojim mečevima.‘‘, pojasnio je Malignaggi u intervjuu za LordPing.

Mnogi će se vjerojatno i složiti s Malignaggijem, barem djelomično. Ali svejedno je prevelika razlika u kvaliteti između McGregora i Jakea Paula, pa je stoga jako teško davati Paulu ikakve šanse u MMA borbi. Boksački meč bio bi nešto drukčija priča, ali MMA se jednostavno sastoji od previše segmenata u kojima je Paul apsolutni početnik.

Linker
28. travanj 2024 06:44