UFC

Bivši UFC borac i analitičar ne vjeruje Chimaevu: ‘Mnogi borci na scenu dođu kao vatromet, a onda izgore i nestanu‘

Khamzat Chimaev 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Vidjet ćemo hoće li Chimaev biti jedan od takvih boraca, no s obzirom na sve što je do sada postigao, vjerojatno neće

U posljednje vrijeme slabo čujemo o Khamzatu Chimaevu. Iako je na UFC 294 priredbi pobijedio Kamarua Usmana, to je učinio podosta neuvjerljivo jer je slavio većinskom odlukom sudaca. Usman je u meč ušao na ‘‘short notice‘‘ nekoliko dana ranije, što dodatno baca sjenu na Khamzatovu izvedbu.

Puno je ‘‘hypea‘‘ bilo oko Chimaeva u posljednjih nekoliko godina, no bivši UFC-ov borac i trenutni analitičar, Josh Thomson, smatra kako Khamzat svu tu buku i ‘‘hype‘‘ nije popravdao. Dapače, rekao je kako mu još uvijek ne vjeruje da je on sljedeća velika zvijezda.

‘‘Rekao sam ovo i posljednji puta kada sam ga gledao kako se bori, još uvijek mu ne vjerujem. Ne vjerujem Khamzatu Chimaevu. Svi mi govore da sam glup i da sam hejter, ali ne zanima me što ti ljudi govore. Ja sam u ovoj igri dugo, dugo vremena. Borci dođu i odu. Dođu na scenu, vrte se okolo, a neki nikada ne uspiju vratiti se kako spada, a neki uspiju uskrsnuti‘‘, rekao je Thomson u ‘‘Weighing In‘‘ podcastu.

‘‘Charles Oliveira je uspio uskrsnuti, a postoji puno boraca u prošlosti kojima to nije uspjelo. Melivin Guillard nije uspio. Došao je kao vatromet, a onda je samo izgorio i nestao. Nemam pojma gdje je uopće sad. To nije provokacija njemu, to se dogodi velikom broju boraca‘‘, pojasnio je.

Vidjet ćemo hoće li Chimaev biti jedan od takvih boraca, no s obzirom na sve što je do sada postigao, vjerojatno neće. Imati loš nastup protiv jednog Kamarua Usmana nije sramota, bez obzira što mnogi govore kako je ‘‘potrošen‘‘ i star.

Linker
05. svibanj 2024 05:27