UFC

Bivši UFC-ov teškaš sparirao je s Jonom Jonesom: ‘On će proći kroz Miočića‘

Yorgan De Castro i Jon Jones

 Instagram (yorgan De Castro)
Yorgan De Castro opisao je što možemo očekivati od teškaške verzije Jona Jonesa

Pomalo se stišala sva priča oko meča između Jona Jonesa i Stipe Miočića. Početkom mjeseca puno se šuškalo oko mogućeg datuma, a ''Bones'' je istaknuo kako Miočić nije spreman za sedmi mjesec, nego inzistira da se bore u rujnu (devetom mjesecu).

Razni stručnjaci i analitičari tada su iznosili svoja mišljenja o tom meču, ali kroz posljednjih tjedan dana, o ovoj temi jako se malo pričalo. Ipak, ususret Eagle FC 48 priredbi koja će se održati ovog vikenda, tema se ponovno aktualizirala. Naime, u glavnoj borbi večeri nastupit će teškaš Yorgan De Castro (8-3-0) i UFC-ova legenda, Junior dos Santos.

Dok Brazilac posjeduje iskustvo borbe protiv Miočića, Yorgan De Castro sparirao je s Jonom Jonesom i to s teškaškom verzijom Jonesa. De Castro je za Trocacao Franca podcast objasnio što možemo očekivati od Jonesa u teškoj kategoriji te kakav tip boraca mu može stvoriti probleme.

''To bi trebao biti netko s dobrim parterom, poput Fabricija Werduma. Takvi tipovi možda bi mu napravili probleme u parteru. Ne vidim nikog drugog u teškoj kategoriji s tako dobrim hrvanjem ili parterom. Čak i ako netko ima prednost u hrvanju, Jones će biti superiorniji na nogama. Meč protiv Miočića je perfektan. Stipe je podjednako težak i ima dobar boks. Ali mislim da će Jones proći kroz Stipu.'' rekao je De Castro, a zatim je pojasnio kako vidi tijek tog meča.

''Vjerujem da bi ga Jones srušio i pobijedio tehničkim nokautom. Dvije godine čeka na ovo. Trenutno je na oko 255 'pounda' (115.66 kg), ali tako je snažan. Kondicija će biti ključ. On ima jako dobru kondiciju. Dva sata može udarati fokusere, a da pritom uopće ne usporava. Nikad se ne možete opustiti na sparingu s njim. Čim se opustite, on će početi hrvati. Ako se pokušavate ustati, bacat će udarce laktovima i koljenima. Nema puno teškaša koji to mogu. Svi imaju tešku ruku, ali malo ih može kombinirati to s hrvanjem i jiu-jitsuom. Jonesova raznovrsnost napravit će razliku u teškoj kategoriji.''

Jones bi eventualnom pobjedom protiv Miočića zaslužio meč s prvakom, Francisom Ngannouom. Kamerunac će izbivati iz kaveza minimalno do kraja godine, jer se oporavlja od teške ozljede i operacije koljena. De Castro smatra kako meč između Jonesa i Ngannoua vjerojatno nećemo nikada gledati.

''Ngannou će pauzirati devet mjeseci da se oporavi od ozljede, a zatim će trebati još šest mjeseci da se pripremi. Jon Jones će tada imati 35 godina. Mislim da će Jones odraditi još jedan ili dva meča. Rekao mi je da će se boriti još tri puta, ali ako jedan od tih mečeva bude protiv Ngannoua, teško je prognozirati protiv Jonesa. Mislim da je nedodirljiv. Sjajan osjećaj za distancu posjeduje, mislim da ga nisam uspio niti dotaknuti. Išao sam prema naprijed, a nisam ga niti dohvatio. Mislim da bi on i Ngannoua srušio te bi ga slomio svojom kondicijom.'', objasnio je De Castro, očito oduševljen Jonesovim vještinama.

Kad je Yorgan De Castro u pitanju, treba uzeti u obzir da se ne radi o visokokvalitetnom teškašu. Pod okriljem UFC-a nastupio je četiri puta, a poražen je u tri navrata.

Linker
17. travanj 2024 08:19