UFC

Bizaran završetak borbe na UFC Atlantic City priredbi, Jacob Malkoun nevidljivim nokautom došao do pobjede

Jacob Malkoun (na nogama) vs. Andre Petroski (donji)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Pročitajte kako su reagirali borci na društvenim mrežama na ovu vrlo rijetku i nesvakidašnju situaciju u kavezu.

Na vrlo čudan način sinoć je završila druga borba preliminarnog dijela na UFC Atlantic City priredbi u kojoj su se sukobili australski borac Jacob ‘‘Mamba‘‘ Malkoun i američki predstavnik Andre Petroski. Obojica su ovom borbom tražili povratak na pobjedničke staze, Malkoun je u rujnu prošle godine izgubio od Codyja Brundagea, a Petroski je bio zaustavljen u prvoj rundi protiv Michela Pereire prošlog listopada.

U prvoj rundi je Malkoun izgledao nešto bolje, nakon što je uputio nekoliko čistih udaraca prednjom rukom, činilo se da ima prednost u udaračkom dijelu borbe. Na početku druge runde dolazi do iznenađujućeg i bizarnog trenutka. Nakon neuspjelog pokušaja rušenja, Petroski pada sam od sebe na podlogu i pokriva glavu. Komentatori i publika reagiraju zbunjeno, ali Malkoun spremno iskorištava priliku - zatrčao se na palog Amerikanca i zadao mu težak udarac nogom u rebra te nakon nekoliko ground-and-pound udaraca u glavu, sudac zaustavlja borbu.

Svi su s nestrpljenjem očekivali ponovnu usporenu snimku da vide što se tu zapravo dogodilo. Čini se kako je neuspjeli pokušaj rušenja bio koban za Petroskog. Prilikom ulaska u noge i spuštanja glave kako bi uhvatio Malkounovu nogu, Petroski svojom sljepoočnicom pogađa oštru kost kuka. Naime, prednji gornji i donji trn zdjelične kosti (lat. anterior superior et inferior iliac spine) su koštana izbočenja koja se nalaze na gornjoj prednjoj strani kuka, vrlo su oštra i nisu značajno pokrivena kožom ili mišićnom masom.

Zaključak je da je nesretni američki borac sam sebe nokautirao udarivši glavom u spomenuto koštano izbočenje, a na prvu je izgledalo kao da ga je savladala neka nevidljiva sila. Na ovu nesvakidašnju situaciju reagirali su borci i fanovi, a neke od reakcija donosimo u nastavku teksta.

Linker
02. svibanj 2024 01:15