UFC

Blaydes nakon kritika zaključio da postoje tri razloga zašto ga Dana White ne voli

Curtis Blaydes
 Screenshot (YouTube, UFC)
UFC-ov teškaš kritizirao je svog šefa i ugovor s Reebokom te pozvao borce na stvaranje sindikata

Curtis Blaydes ostvario je prošlog vikenda svoju četvrtu pobjedu u nizu, ali 25 minuta njegovog meča s Alexanderom Volkovom nije impresioniralo predsjednika UFC-a Danu Whitea.

White je nedugo nakon završetka tog meča javno kritizirao Blaydesa. Dana je razloge pronašao u rezerviranom nastupu, lošijoj kondicijskoj pripremljenosti te Curtisovom prigovaranju oko plaće.

"Kako da mu dam borbu za naslov prije Francisa? Ali da, smatrat ćemo da je on onda idući na redu. Ali s ovakvim nastupom i kondicijom? Na njegovom mjestu ja ne bih čekao već bih ostao aktivan", govorio je, između ostalog, tada predsjednik UFC-a.

To zahlađenje odnosa sada je prokomentirao i sam teškaš koji smatra da postoje tri razloga zbog kojih ga White baš i ne voli.

"Prvi, ne ustručavam se reći svoje mišljenje, a njemu se to ne sviđa. Drugi je moj stil i ono što donosim u Octagon, a to je teški 'grappling'. Treći, zato što stvarno vjerujem kako nisam plaćen onoliko koliko zaslužujem i o tome javno pričam. Čini mi se kako on to iskorištava i pokušava me natjerati da se loše osjećam pa tako i prestanem javno o tome govoriti. Ali, to mu neće upaliti", poručio je Blaydes prilikom svog gostovanja u The Luke Thomas Showu.

'Razor' je u istom razgovoru kritizirao UFC-ov ugovor s Reebokom, koji inače istječe ove godine, ali i pozvao borce na stvaranje sindikata u kojem vidi možda i jedino rješenje za njihove probleme.

"On (Dana) zna da nismo dovoljno plaćeni, a onda nam još oduzme priliku da pošteno zaradimo od sponzora. A to ne možemo zbog ugovora s Reebokom. Ja sam došao u UFC godinu dana nakon što su oni sklopili taj dogovor, ali znam da su neki borci ponekad dobivali i po 100.000 dolara od vanjskih sponzora. Taj je novac iscurio kad je došao Reebok. Pa, eto, za početak bi nam mogli omogućiti opciju da zarađujemo od vanjskih sponzora. Pored toga, spomenuo bih i da svaka druga velika liga ima svoj sindikat, a to je vjerojatno jedini način da dobijem ono što želimo. Ali, iskreno, nisam siguran kako će se to ostvariti", zaključuje Blaydes.

Linker
25. travanj 2024 19:03