UFC

Blaydes podržao želju Ngannoua da se okuša u boksu: ‘Ako je mogao McGregor, zašto on ne može?‘

Cameroonian-French UFC heavyweight fighter Francis Ngannou(L) embraces Curtis Blaydes of the US after Ngannou won the main event of the UFC Fight Night in Beijing on November 24, 2018. The event was the first UFC Fight Night to be held in Beijing.,Image: 398082397, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: GREG BAKER/AFP/Profimedia

 GREG BAKER/AFP/Profimedia
31-godišnji američki teškaš smatra kako Ngannou opravdano traži priliku za odraditi boksački meč

Poprilično se stišala situacija oko Francisa Ngannoua i njegovog ugovora s UFC-om. Prvak teške kategorije u lošim je odnosima s promocijom i moguće je da ga nikad više ne vidimo unutar UFC-ova Octagona.

''Predator'' se može odlučiti za opciju da mu ugovor traje još godinu dana te da ne odradi niti jedan meč u tom periodu. Svakako ga čeka operacija koljena i dulja pauza, a ukoliko UFC ne zadovolji njegove potrebe, mogao bi to biti UFC-a s ponajvećom zvijezdom u promociji.

Jedan od Francisovih zahtjeva tiče se boksa. Ngannou želi stavku kojom može odraditi boksački meč, bez da mu UFC to zabrani. Kamerunac se dugo vremena želi okušati u boksu, a čak je i Tyson Fury zainteresiran za boksački meč s UFC-ovim teškaškim prvakom.

UFC nije voljan udovoljiti takvim zahtjevima i njihovi ugovori eskluzivni su te ne dopuštaju borcima gotovo nikakve izlete u druge promocije i sportove. Naravno, svi ćemo se odmah sjetiti Conora McGregora koji je 2017. godine boksao protiv Floyda Mayweathera. Irac je meč izgubio tehničkim nokautom u desetoj rundi, no UFC je imao svoj dio kolača, a radilo se o borbi koja je privlačila ogroman interes javnosti.

Četvrtorangirani UFC-ov izazivač Curtis Blaydes, prilikom gostovanja u podcastu ''The Fighter vs. The Writer'', dotaknuo se situacije između Ngannoua i UFC-a, te Francisove želje za odrađivanjem boksačkog meča.

''Mislim da je to srž problema. Otvorili su ta vrata onda kad su McGregoru dopustili da odradi takav meč. Ne vidim pravi razlog zašto Francis ne bi mogao isto to napraviti. Ne pada mi na pamet niti jedan legitiman razlog, zato što su upravo to dopustili McGregoru.'', rekao je Blaydes nešto s čime se mnogi zapravo slažu, a zatim je probao dokučiti neke razloge zbog kojih se UFC protivi toj ideji.

''Naravno, postoji rizik od ozljede, ali ozljede se mogu dogoditi bilo gdje. Moguće su na treninzima. To nije dovoljno dobar razlog, posebno kad bi obje strane mogle zaraditi velik novac u cijeloj priči, čak da se radi i o 5 milijuna dolara. To je velik novac i ne krivim Francisa što želi boksački meč. Jednostavno ga ne krivim.'', dodao je Blaydes.

Inače, Ngannou i Blaydes dvaput su dijelili UFC-ov kavez i u oba navrata slavio je Ngannou. Prvi meč odradili su 2016. godine u Zagrebu, a Ngannou je slavio prekidom nakon isteka druge runde. Blaydesovo oko bilo je u potpunosti zatvoreno i doktor nije dopustio nastavak meča. Revanš se dogodio 2018. godine u Kini, a Ngannou je Blaydesa nokautirao nakon 45 sekundi borbe. Ipak, unatoč određenom rivalstvu, Blaydes je na neki način zauzeo stranu Francisa Ngannoua.

Linker
03. svibanj 2024 23:23