UFC

(VIDEO) Aleksandar Rakić: ‘Blachowicz me koštao između pet i deset tisuća eura, nije trebao prihvatiti meč‘

Aleksandar Rakić

 Screenshot (youtube, Aleksandar Rakić)
Najbolji srpski MMA borac osvrnuo se na svoj sljedeći nastup, kao i na meč koji je trebao odraditi na UFC 297 eventu

Da je sve teklo po planu, za 18 dana gledali bismo Aleksandra Rakića na UFC 297 eventu u Kanadi. Srpski borac trebao se boriti protiv Jana Blachowicza, ali Poljak je otkazao nastup zbog ozljede ramena i Rakić je dobio novog protivnika, ali i novi datum borbe.

‘‘Raketa‘‘ će nastupiti u četvrtom mjesecu na UFC 300 eventu, a protivnik će biti Jiri Prochazka. Rakić je već bio u trening kampu prije nego je Jan otkazao nastup, ali sada dobiva nešto više vremena za dodatnu pripremu i brušenje forme.

‘‘Stavili smo trening kamp na čekanje, ali mislim da će kamp sada biti još bolji nego što je bio.‘‘, rekao je Rakić u videu koji je objavio na svom YouTube kanalu, a zapravo se radi o najavi njegovog sljedećeg nastupa.

Iako je Aleksandar sretan jer će nastupiti na velikom UFC 300 eventu, donekle je ipak razočaran jer nije dobio priliku revanširati se Janu Blachowiczu. Poljak je porazio Rakića u petom mjesecu 2022. godine, a do pobjede je došao nakon što je Rakića ‘‘izdalo‘‘ koljeno i srpski borac nije mogao nastaviti s borbom. Dugo je Rakić zazivao revanš, trebao je konačno dobiti priliku za svojevrsnu osvetu, ali Blachowicza muči ozljeda ramena i bio je primoran otkazati nastup. Rakić je sumnjićav po pitanju cjelokupne situacije.

‘‘Prema objavi na Instagramu, on dugo vuče probleme s ramenima. Po mom mišljenju, ako se već mučiš s ozljedama ramena, ne bi trebao prihvatiti meč, a posebno ne bi trebao pričati gluposti na Internetu i medijima o tome kako ćeš me nokautirati, a tri dana kasnije otkazuješ meč. Naravno, imam insajderske informacije koje mi govore da je sve ovo i planirao, odnosno, on više ne želi prihvaćati teške mečeve. Navodno želi odraditi još jedan ili dva mečeva, ali to ne mogu tvrditi sa stopostotnom sigurnošću. Ne znam je li to istina, ali ne bih se iznenadio. Smatram da je da nije u redu dvaput otkazati meč, potrošio sam puno novca na pripreme i sve ostalo. Ali kao što sam rekao, jedna vrata se zatvore, druga se otvore.‘‘, pojasnio je Rakić, a zatim je otkrio kako je potrošio između pet i deset tisuća eura u pripremama za meč protiv Blachowicza, a borba je na kraju otkazana.

Rakiću sada slijedi novi pripremni kamp i novi troškovi, a nadamo se da će 13. travnja (4. mjesec) konačno kročiti u UFC-ov kavez. Gotovo pune dvije godine proći će od njegovog posljednjeg nastupa i vrijeme je da ‘‘Raketa‘‘ ostavi ozljede iza sebe, a zatim krene u pohod na sam vrh.

Rakić je poručio u sklopu svog videa kako će ovo biti njegova godina, a unutar istog tog videa možete zaviriti u dio njegovih treninga. Od hrvanja, teretane pa sve do igranja nogometa, treninzi su šaroliki, a video se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
23. ožujak 2024 16:21