UFC

Bo Nickal lakoćom do druge pobjede u UFC-u; Zamjenskog protivnika porazio je prekidom u prvoj rundi

Bo Nickal

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
27-godišnji američki borac srednje kategorije opravdao je status najvećeg favorita u povijesti

Novi veliki UFC-ov projekt Bo Nickal (5-0, 2-0 UFC) nastavlja graditi svoju karijeru i veliki ‘‘hype‘‘ oko svog imena. Donedavno ponajbolji američki hrvač ranije ove godine debitirao je u UFC-u pobjedom protiv Jamieja Picketta u prvoj rundi, a danas je upisao još jednu ekspresnu pobjedu.

Nickal je nakon 38 sekundi borbe nokautirao Vala Woodburna (7-1-0, 0-1 UFC) koji je u ovaj meč ušao neporažen, ali i na ‘‘short notice‘‘ četiri dana uoči same borbe. Nickal se originalno trebao boriti protiv Treseana Gorea, ali nakon što je Gore otkazao meč, Woodburn je pristao uskočiti.

Bo Nickal u ovaj meč na UFC 290 eventu ušao je kao najveći favorit u povijesti UFC-ovih mečeva, a elitno hrvanje nije mu bilo niti potrebno u ovoj borbi. Desnim krošeom Nickal je brzo načeo Woodburna. Prepoznao je Nickal kako je uzdrmao Woodburna i još nekoliko puta pogodio ga je krošeima. Bilo je pitanje trenutka kada će vidno uzdrmani Woodburn završiti na tlu, a čim je Woodburn završio na tlu, sudac je odlučio prekinuti meč.

‘‘Nije me zapravo briga s kime ću se boriti u ovom trenutku. Koga god UFC odabere, borit ću se.‘‘, rekao je Bo Nickal nakon meča.

Iako je ovdje odradio odličan nastup, za očekivati je da će UFC nastaviti pažljivo graditi ovog 27-godišnjaka. Bo Nickal ima sve predispozicije za postati novom velikom zvijezdom, ali borci koje je porazio u prva dva UFC nastupa daleko su od elitne razine. Nickalu treba iskustva, a bit će više nego uzbudljivo pratiti njegov napredak.

Linker
18. svibanj 2024 10:41