UFC

Borac najluđe priče u UFC-u prozvao Duška Todorovića: ‘Želim osvetiti poraz svog prijatelja!‘

Chris Curtis

 Screenshot
Neočekivano se Chris našao u srednjoj kategoriji, a onda je nokautirao dva favorizirana protivnika

Teško je u kratkim crticama opisati karijeru Chrisa Curtisa (28-8, 2-0 UFC), UFC-ovog borca s dvije pobjede iz jednako toliko nastupa, no možemo probati krenuti s tim da prije listopada ove godine nije niti bio članom promocije. Zapravo, borac je to koji se u posljednje tri godine tri puta umirovio, od toga dva puta u jednoj večeri. O tome smo već ranije pisali, onog trenutka kad je članom UFC-a postao.

A u UFC je došao tako što je samo jedan dan prije borbe bio spreman prihvatiti okršaj protiv Phila Hawesa i to u srednjoj kategoriji, koja je jednu težinsku granicu više od veltera u kojem je do sada nastupao. Tog puta borba nije održana, ali je koji tjedan kasnije, budući da je UFC cijenio njegovu spremnost prihvatiti borbu u takvim okolnostima. Curtis je iznenadio nokautiravši velikog potencijala Hawesa, a da bi onda samo dva tjedna prije borbe prihvatio okušati se protiv još jednog velikog potencijala, Brendana Allena.

Naravno, ponovno se radilo o srednjoj kategoriji, a na kraju smo proteklog vikenda još jednom vidjeli koliko je "Action Man" dobar borac. Bio je jedan od najvećih autsajdera na programu, a onda je Allena nokautirao u drugoj rundi do tada vrlo zanimljive i neizvjesne borbe. Sve to rezultiralo je gostovanjem kod Ariela Helwanija, gdje je upitan protiv koga bi se iduće volio susresti u Octagonu.

"Izgleda da sam sad borac srednje kategorije. To još uvijek zvuči kao šala, ali čini se da je tako. Tako da niti ne znam baš puno boraca koji u njoj nastupaju. Nije to kategorija na koju sam gledao i postoji puno velteraša protiv kojih sam se htio boriti", rekao je Chris da bi onda ipak odabrao jedno ime.

Kako su se borili na istoj priredbi te kako je Chris sa zanimanjem gledao njegovu borbu, odlučio je prozvati Duška Todorovića. Zapravo, izrazio je interes za borbu protiv njega.

"Tko je tip protiv koga se Maki Pitolo borio? Duško. Maki je moj jako dobar prijatelj i volim ga do smrti. Ta me borba ubila jer ne znate koliko je Maki bolji od ovoga. On i ja se borimo do smrti i naše borbe bi bile izjednačene. Sad je napravio jednu pogrešku i izgubio ovu borbu. Želim pobijediti Duška i dokazati da je moj prijatelj bolji od toga. Ako pobijedim Duška bit će to kao da sam osvetio poraz mog prijatelja, poraz koji me boli", rekao je Chris.

Curtis je prije prve UFC borbe izjavio kako u tom trenutku ima deset dolara na računu. S dvije pobjede i jednim bonusom za najbolju izvedbu večeri financijsko stanje mu se svakako popravilo.

No, ako želi Duška kao idućeg protivnika morat će malo pričekati. Srpski borac je nakon pobjede protiv Pitola otkrio podatke o ozljedi noge koja mu se dogodila te koja prije borbe zapravo nije u potpunosti niti zacijelila. Najavio je kako će do njegove iduće borbe proći par mjeseci, ali možda niti Curtisu ne bi loše došao odmor. On je u 2021. godini nastupio čak šest puta.

Linker
17. travanj 2024 08:32