UFC

Borac u usponu lake kategorije UFC-a nije optimističan oko sraza dvije zvijezde: ‘Ne vidim da će se McGregor i Chandler boriti!‘

Grant Dawson

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Dawson je skeptičan oko povratka McGregora zbog USADA-e

MMA fanovi željno iščekuju povratak najveće zvijezde UFC-a, Conora McGregora. Nije se borio od loma noge i poraza od Dustina Poiriera, a unatoč usmenom dogovoru o borbi i snimanju cijele sezone kao protivnički treneri "The Ultimate Fightera", Grant Dawson je uvjeren da se Conor McGregor neće boriti protiv Michaela Chandlera.

"Odmah vam govorim da se borba Michaela Chandlera i Conora McGregora neće dogoditi. Conor nije u skupini za testiranje USADA-e, mora tamo biti šest mjeseci, sve ovo će predugo potrajati", rekao je Dawson.

UFC-ov natjecatelj u lakoj kategoriji u usponu skeptičan je oko povratka McGregora s obzirom na njegov stav s Američkom antidopinškom agencijom. McGregor je sam sebe izbacio iz skupine za testiranje USADA-e dok se oporavljao od posljednjeg poraza i ozljede. Iako se očekuje da će se boriti kasnije ove godine protiv Chandlera, irska zvijezda još se nije vratila u skupinu za testiranje, status koji mora održavati šest mjeseci prije nego što se natječe u UFC-u.

UFC je izdao iznimke u prošlosti. Najznačajnije je da su odustali od šestomjesečnog roka za Brocka Lesnara, koji se vratio kako bi porazio Marka Hunta na UFC-u 200 2016. godine, ali ta pobjeda će kasnije biti poništena nakon što je Lesnar bio pozitivan na klomifen. Dawson ne misli da će McGregor dobiti Lesnarov tretman.

“Neće biti u skupini za testiranje. Mislio je da može ići putem Brocka Lesnara, a shvaća da ne može. Bio je na BKFC 41, jeste li ga vidjeli kako izvodi taj štos tamo? To je bio štos. Pokušava zaobići pravila, a to se neće dogoditi. USADA neće odustati od svoje odluke. Proći će šest mjeseci, a ta se borba neće dogoditi ove godine. Mislim da se ta borba nikada neće dogoditi jer Conor ne želi biti u skupini za testiranje, ako znate na što mislim.”

McGregor nije bio pozitivan na zabranjene supstance niti je priznao da ih je koristio. Međutim, bilo je zagonetnih komentara s njegove strane o situaciji, a bilo je i mnogo nagađanja o potencijalnoj upotrebi steroida s obzirom na mišićnu masu koju je dobio u protekloj godini.

Linker
26. travanj 2024 01:05