UFC

Borba Jana Blachowicza i Alexa Pereire izazvala je podosta kontroverzi: ‘Nisam siguran u ovu odluku! Tko god dođe, moj je!‘

Alex Pereira (lijevo) i Jan Blachowicz (desno)

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
‘Poatan‘ je na kraju slavio podijeljenom odlukom sudaca

Alex Pereira prezentirao je napredak u svojim ‘‘grappling‘‘ vještinama, ali očekivala se konkretnija izvedba u "stand-upu". Unatoč tome što nije pružio svoje najbolje izdanje u onome što ga krasi, Pereira je ipak uspio doći do tijesne pobjede.

Podijeljenom sudačkom odlukom (29-28 x2, 28-29) Pereira je porazio Blachowicza, a puno će se pričati o ovoj sudačkoj odluci. Jan Blachowicz bio je vidno razočaran odlukom sudaca, a ne sumnjamo da će i mnoštvo fanova smatrati Jana pokradenim u ovoj borbi.

Pereira je ipak dokazao da se itekako može nositi s top pet poluteškašem i ovom pobjedom možda si je čak priskrbio i napad na upražnjenu titulu u poluteškoj kategoriji, a i dio javnosti tako je reagirao.

Ipak, neki su smatrali da je odluka trebala otići na drugu stranu, a javio se i Jiri Prochazka.

Bilo kako bilo, činjenica je da je na kraju Pereira taj koji zadovoljniji odlazi kući, a sada čekamo rasplet da vidimo tko će se boriti za upražnjeni pojas poluteške kategorije.

Linker
26. travanj 2024 07:13