UFC

Sean Strickland o mečevima protiv timskih kolega: ‘Borio bih se i sa svojom majkom za dobar novac‘

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, Themaclife)
Sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije ponovno je pružio svoj tipični medijski nastup

Sean Strickland poprilično je razočarao svoje fanove nastupom protiv Alexa Pereire u sedmom mjesecu ove godine. Mnogi su očekivali da će upravo Strickland biti taj koji će testirati Pereiru u parteru, ali Sean je odlučio upustiti se u razmjene u stojci, a Brazilac ga je brutalno nokautirao u prvoj rundi.

Pereira je tom pobjedom izborio napad na titulu, a u 11. mjesecu postao je prvakom UFC-ove srednje kategorije. Sean Strickland trenutno je sedmi u poretku izazivača srednje kategorije i ovog vikenda će tražiti ulazak u top 5 preko Jareda Cannoniera. Strickland i Jared trebali su se boriti još u 10. mjesecu ove godine, ali Strickland je tada meč otkazao zbog infekcije prsta na ruci. Sean je na sinoćnjoj konferenciji za medije opisao kako je došlo do ozljede.

‘‘Cutelaba ne pere zube.‘‘, započeo je Strickland u svom stilu, a zatim je nastavio:

‘‘Udario sam Cutelabu u štitnik za zube. Sve je bilo okej, a zatim sam sparirao s Johnnyjem Eblenom koji je prvak u promociji koju ne smijem spomenuti (Bellator, op.a.). Udario sam ga, a odjednom sam osjetio nešto u ruci i prestao sam s treningom nakratko, jer čudan je bio osjećaj u mojoj ruci. Eblen me nazvao mekušcem, a ja sam nastavio sparirati zbog toga i ruka mi je natekla poput balona.‘‘, pojasnio je Sean.

Nakon što je opisao kako je došlo do infekcije, Strickland se osvrnuo na Iona Cutelabu, UFC-ovog poluteškaša koji dolazi iz Moldavije.

‘‘Cutelaba je vrlo ljutit tip. Odakle je on uopće? Gdje god ta Moldavija bila, ne želim ići tamo. Nakon što sam upoznao Cutelabu, pomislio sam: ‘vi siromašni, ljuti gadovi‘. Ne želim niti znati kako izgleda mjesto koje stvara tipove poput Cutelabe. Ali ja volim Cutelabu, on je sasvim u redu tip. Oduvijek ga znam kao ljutitog tipa, ali on uvijek vodi sa sobom slatku, malu kćerkicu sa sobom, odaje dojam nekakvog ‘super tate‘, ali radi se o zbilja dobrom tipu.‘‘, dodao je Sean.

Strickland je inače poznat kao borac kojeg timski kolege respektiraju jer je uvijek voljan odraditi sparing i pomoći u pripremama za borbu. Jedan od Stricklandovih bližih prijatelja svakako je i Chris Curtis, 14-rangirani borac UFC-ove srednje kategorije. Uzevši u obzir da se bore u istoj kategoriji i da bi se jednom mogli naći na putu jedan drugome, Strickland je odgovorio postoji li mogućnost da se on i Curtis jednom bore.

‘‘Ovisi o koliko se novca radi. Ja bih se borio sa svojom majkom ako bi mi ponudili dovoljno novca. Curtis i ja se borimo svakodnevno u dvorani. Ovisno kakve bi koeficijente postavili, možda bih postao ‘Krause Stricklandom‘‘‘, rekao je Strickland pritom aludiravši na Jamesa Krausea koji je pod istragom zbog namještanja mečeva.

Kao i uvijek, Strickland je ‘‘briljirao‘‘ i na ovoj konferenciji za medije raznoraznim izjavama s kojima uvijek pleše u ‘‘sivoj zoni‘‘. Nekolicinu novinara nazivao je homoseksualcima na temelju izgleda ili tetovaža, ali svi već dobro poznaju Stricklanda i Sean je uglavnom pošteno nasmijavao sve okupljene.

Dobio je Strickland priliku osvrnuti se i na Jareda Cannoniera s kojim se bori u noći sa subote na nedjelju. Cannonier i Strickland predvode UFC Fight Night 216 event, a Jared ujedno brani treće mjesto u poretku izazivača. Stricklandu bi pobjeda puno značila, ali Sean tvrdi da nema neku specifičnu taktiku spremljenu za taj meč.

‘‘‘Killa Gorilla‘, zvuči poput strašnog tipa. Zvuči kao netko s kime ne bih htio dijeliti zatvorsku ćeliju. Možda ga budem rušio, možda to bude kickboksački meč, a možda budem samo boksao. Nemam pojma o takvim stvarima (taktici). Ispitujete me pitanja o stvarima o kojima nisam niti razmišljao.‘‘, zaključio je uvijek zanimljivi Sean, a kompletan nastup pred medijima pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
23. travanj 2024 09:36