UFC

BORILAČKI TJEDAN: FNC u fokusu domaćih fanova, čekaju nas i dva velika boksačka meča

FNC 18

 Fnc
Nekoliko vrlo uzbudljivih evenata čeka nas tijekom ovog tjedna

Nakon vrlo uzbudljivog šestog mjeseca koji je ponudio pregršt spektakularnih borilačkih evenata, još uvijek čekamo da se sedmi mjesec zahukta i ponudi ono najbolje iz svog rasporeda. UFC nastavlja u nešto slabijem tempu i ovaj vikend, ali zato FNC donosi novu priredbu koju ćemo popratiti s velikim zanimanjem. Bit će i ponešto boksa na repertoaru tijekom ovog tjedna, a čeka nas i novi nastup Benjamina Šehića, poznatog bosanskohercegovačkog teškaša. U nastavku teksta saznajte najbitnije detalje o predstojećim borilačkim eventima.

UFC on ESPN 59: Namajunas vs. Cortez

Bez ikakve tendencije da zvučimo diskriminirajuće, ali složit će se mnogi, UFC-ovi eventi koje predvode žene uvijek privlače osjetno manji interes od priredbi u kojima glavnu ulogu dobivaju borci. No, meč između Rose Namajunas i Tracy Cortez mogao bi biti vrlo interesantan, čak i onima koji nisu naročiti pobornici ženskog MMA-a.

11-rangirana Cortez ima veliku priliku napraviti iskorak koji čeka u svojoj karijeri. Bivša prvakinja slamka kategorije, Rose Namajunas, u ovaj meč ući će kao petorangirana izazivača muha kategorije i zapravo će braniti svoju poziciju u poretku. Cortez je odradila pet mečeva unutar UFC-ovog kaveza i slavila je u svih pet. Međutim, Rose Namajunas na posve je drugoj razini u odnosu na njene dosadašnje protivnice i Cortez neće imati nimalo lak zadatak. Je li spremna za iskorak i napad na sami vrh, saznat ćemo u noći sa subote na nedjelju.

Među poznatijim imenima koja će nastupiti na ovom eventu, izdvajamo Drewa Dobera (vs. Jean Silva), Santiaga Ponzinibbija (vs. Muslim Salikhov), Gabriela Bonfima (vs. Ange Loosa), a vrijedi popratiti i nove nastupe vrlo talentiranih Christiana Rodrigueza (vs. Julian Erosa) i Joshue Vana (vs. Charles Johnson).

Gdje: Ball Arena, Denver, SAD

Kada: u noći sa subote (13.7.) na nedjelju (14.7.). ‘‘Prelimsi‘‘ startaju u 1:00h ujutro, dok ‘‘main card‘‘ počinje tek od 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

FNC 18: Bojković vs. Ribeiro

Vodeća regionalna MMA organizacija po prvi puta dolazi u Banju Luku, a uzbuđenje je itekako veliko. Marko Bojković, ponajveća FNC-ova zvijezda predvodit će ovu priredbu. Supertalentirani srpski borac lake kategorije borit će se protiv Arlena ‘‘Benksa‘‘ Ribeira. ‘‘Zli jezici‘‘ reći će kako FNC ponovno dovodi lakog protivnika iz Brazila, ali svi koji su gledali Benksa u prošlogodišnjem okršaju s Franciscom ‘‘Croatom‘‘ Barrijom, svjesni su kvaliteta ovog odličnog brazilskog udarača. Benks i Bojković trebali su se boriti još 2022. godine na FNC-ovom eventu u Puli, ali Bojković je tada otkazao nastup zbog ozljede. Nepune dvije godine kasnije, ovaj dvojac napokon će odmjeriti snage.

Osim Bojkovića i Benksa, čekaju nas novi nastupi regionalnih perspektivnih boraca kao što je Ivan Sičaja, Veljko Aleksić, Frano Brnada, Milenko Stamatović itd. Veliku pažnju privlačit će i Tomislav Spahović kojeg čeka Gruzijac Shota Gvasalia.

Gdje: Dvorana Borik, Banja Luka, BiH

Kada: u subotu (13.7.), s početkom u 20:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Ares FC 23: Sabeev vs. Šehić

Francuska Ares FC organizacija ne nalazi uvijek svoje mjesto unutar naše rubrike ‘‘Borilački tjedan‘‘, ali kad god je na ‘‘fight cardu‘‘ neko regionalno ime, rado ćemo spomenuti njihove evente.

Bosanskohercegovački teškaš Benjamin Šehić ponovno će nastupiti pod okriljem Aresa. Šehić je već svojevrsni starosjedilac u toj organizaciji, a ovo će mu biti šesti nastup u Aresu (3-2-0). ‘‘Benju‘‘ čeka okršaj s Gruzijcem Genadijem Jorjolianijem, teškašem omjera 8-4-0.

Priredbu će predvoditi okršaj Paulina Begaija i Abdulrakhmana Yakhyaeva, a pobjednik će postati novim prvakom Aresove poluteške kategorije.

Gdje: Aubervillers, Francuska

Kada: u četvrtak (11.7.), 19:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Matchroom Boxing: Jaron Ennis vs. David Avanesyan - za IBF-ov pojas velter kategorije

27-godišnji Jarron Enis (31-0) boksač je kojem se predviđa fantastična boksačka karijera, iako on već sada iza sebe ima zavidne uspjehe. Neporaženi IBF-ov prvak velter kategorije tražit će nastavak svog pobjedničkog niza u meču protiv vrlo opasnog Davida Avanesyana (29-4-0). Rus nije nastupio od kraja 2022. godine kada ga je Terence Crawford nokautirao u šestoj rundi. Ennis će sigurno pokušati izgledati još uvjerljivije nego Crawford, ali nešto će se ipak pitati i iskusnog Avanesyana.

Na istoj priredbi nastupit će i Skye Nicolson (11-0-0), potencijalno velika zvijezda ženskog boksa. 28-godišnja Australka posjeduje sve predispozicije za zvjezdani status, a ovaj vikend čeka ju prva obrana WBC-ove svjetske titulel u perolakoj kategoriji. Amerikanka Dyana Vargas (19-1-0) pokušat će joj narušiti planove.

Gdje: Philadelphia, SAD

Kada: u noći sa subote (13.7.) na nedjelju (14.7.). Program priredbe počinje u 2:00h ujutro, a Ennis i Avanesyan u ringu bi se trebali naći iza 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Top Rank Boxing: Janibek Alimkhanuly vs. Andrei Mikhailovich - za IBF i WBO titule svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji

Meč između Ennisa i Avanesyana neće biti jedini ovotjedni meč za neku od svjetskih titula. Naime, IBF i WBO titule svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji bit će ulog u meču između Janibeka Alimkhanulyja (15-0) i Andreija Mikhailovicha (20-0). Neporaženi Kazahstanac Alimkhanuly branit će dva spomenuta pojasa, a nema sumnje kako ga čeka težak posao protiv također neporaženog Rusa.

Gdje: Las Vegas, SAD

Kada: u noći sa subote (13.7.) na nedjelju (14.7.). ‘‘Main card‘‘ starta u 3:00h ujutro, a glavna borba večeri očekuje se oko 5:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
31. kolovoz 2024 12:41