UFC

BORILAČKI TJEDAN: Shevchenko traži osvetu protiv Grasso, Bojan Veličković u lovu je na finale velikog turnira

UFC Fight Night 227

 Ufc
Boksački fanovi ostat će zakinuti ovaj vikend, ali čeka nas mnoštvo MMA uzbuđenja

Novi tjedan je pred nama, pa je tako i novi članak iz rubrike ‘‘Borilački tjedan‘‘ došao na red. Dojam je da borilačka uzbuđenja nikada ne prestaju, a ovaj vikend također nudi nekoliko vrlo zanimljivih evenata. Počnimo od UFC-a.

UFC Fight Night 227: Grasso vs. Shevchenko

Rijetko se događa da eventi iz ‘‘Fight Night‘‘ serije nude borbu za titulu, a posljednji put se dogodilo u kolovozu (osmi mjesec) 2019. godine. Tada je Jessica Andrade na UFC Fight Night 157 izgubila titulu prvakinje u meču protiv Zhang Weili, a četiri godine kasnije čeka nas novi ‘‘UFC Fight Night‘‘ s borbom za pojas.

Alexa Grasso branit će titulu prvakinje u muha kategoriji, a protivnica će joj biti borkinja koju je ranije ove godine porazila u meču za titulu. Radi se naravno o Valentini Shevchenko. Kirgistanka će se pokušati revanširati, a u prvom meču izgubila je ‘‘submissionom‘‘ u četvrtoj rundi.

Kevin Holland i Jack Della Maddalena trebali bi ponuditi ‘‘vatromet‘‘ u sunaslovnoj borbi večeri, a čeka nas i novi nastup Raula Rosasa Jr.-a, talentiranog meksičkog borca. Event je prožet nekolicinom meksičkih boraca, a zapravo je i posvećen meksičkom Danu nezavisnosti.

Gdje: T-Mobile Arena, Las Vegas

Kad: u noći sa subote (16.9.) na nedjelju (17.9.). Preliminarni dio starta u nedjelju od 1:00h ujutro, a ‘‘main card‘‘ počinje u 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

OKTAGON 46: Kozma vs. Veličković

Vrijeme je za polufinale Oktagonovog turnira u velter kategoriji. Pobjednik turnira osvojit će glavnu nagradu u iznosu 300 tisuća eura, a srpskog borca Bojana Veličkovića dvije pobjede dijele od osvajanja turnira.

Bojan će ovaj vikend nastupiti u polufinalu turnira, a protivnik mu je stari znanac, David Kozma (32-12-0). Iskusni češki borac porazio je Veličkovića krajem 2021. godine u meču za Oktagonovu titulu prvaka u velter kategoriji, a do pobjede je došao nokautom u četvrtoj rundi. Nešto manje od dvije godine kasnije, Veličković će imati novu priliku protiv Kozme koji je u međuvremenu izgubio pojas (porazio ga je Kaik Brito). Po mnogima će pobjednik ovog meča biti favorit i za osvajanje turnira, a u drugom polufinalnom ogledu sastaju se Andreas Michailids i Louis Glismann.

Na istom eventu nastupit će i hrvatski borac Vladimir Šikić (12-1-1), a protivnik će mu biti Slovak František Fodor (9-7-0). Šikić je ranije ove godine debitirao u Oktagonu, ali tehničkim nokautom u drugoj rundi izgubio je od Ronalda Paradeisera.

Priredbu će predvoditi meč za titulu u ženskoj slamka kategoiji, a za pojas će se boriti njemačka borkinja Katharina Dalisda (9-3-0) i Australka Jacinta Austin (5-1-0).

Gdje: Festhalle, Frankfurt, Njemačka

Kad: u subotu (16.9.) od 18:00h. Šikićev meč treći je po redu, a Veličković nastupa u ‘‘co-main‘‘ eventu, odnosno u 10. borbi večeri.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

KSW 86: Wiklacz vs. Sebastian Przybysz 4

Osim Oktagona, još jedna ponajbolja europska MMA organizacija zabavit će nas svojom priredbom. Radi se o poljskom KSW-u, a priredbu predvodi četvrti međusobni okršaj Jakuba Wiklacza i Sebastiana Przybysza. Wiklacz je krajem prošle godine porazio ‘‘Sebića‘‘ podijeljenom sudačkom odlukom i preoteo mu je titulu prvaka u bantam kategoriji. Bio je to njihov treći međusobni obračun, a Wiklacz je dvaput slavio. Sada ih čeka kvadrilogija, a dođe li Przybysz do pobjede, otvorit će se prilika za njihov peti meč.

Neporaženi srpski borac Miljan Zdravković (6-0) ovaj vikend debitirat će u KSW-u, a Miljana čeka okršaj s domaćim borcem Mariuszom Joniakom (11-4-0). Borci poput Dominika Humburguera, Lom-Ali Eskieva i Viktora Pešte također će biti dio ovog eventa, ali ipak se radi o ne pretjerano bogatom i zvučnom eventu.

Gdje: Hala Orbita, Wroclaw, Poljska

Kad: u subotu (16.9.). ‘‘Prelimsi‘‘ startaju u 19:00h, a Miljan Zdravković bori se u drugoj borbi večeri. ‘‘Main card‘‘ počinje u 20:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
28. travanj 2024 05:54