UFC

Brandon Moreno: ‘Meksiko je na putu da postane velesila UFC-a. Ipak, treba nam još dosta vremena!‘

Brandon Moreno

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/newscom/profimedia
Nevjerojatno mu je da meksički borci predvode tako veliki ‘event‘

Kada pričamo o uspjesima u UFC-u po državama, ne može se poreći da je Meksiko ubilježio fantastične rezultate, posebno ove godine. Međutim, unatoč tome što ima dva neprikosnovena prvaka i jednog privremenog, Brandon Moreno oklijeva nazvati Meksiko velesilom u MMA-u.

Aktualni UFC prvak u muha kategoriji i prvi borac rođen u Meksiku koji je osvojio UFC naslov, vjeruje da njegova zemlja ima još "puno žganaca za pojesti" dok ne postane stalna sila u oktogonu. Moreno (21-6-2, 9-3-2 UFC), koji brani svoj naslov ove subote u sunaslovnoj borbi UFC-a 290 protiv Alexandrea Pantoje (25-5, 9-3 UFC), samouvjeren je da Meksiko može postati velesila u MMA-u.

"Još uvijek imamo posla da bi se to ostvarilo. Uobičajeno je da na svakom "cardu" ima Brazilaca, Rusa i Amerikanaca, a ja želim da u toj priči budu i Meksikanci, no još uvijek nismo tamo. Uvijek sam bio vrlo usredotočen i nitko me neće promijeniti u mom stavu. Ljudi mi govore: ‘Moraš biti pozitivniji i optimističniji‘. Naravno, ali moramo i raditi, ne možemo spavati i moramo nastaviti raditi na tome. Ono što vam mogu reći je da smo na izvrsnom putu.”

Moreno će se boriti prije svog sunarodnjaka Yaira Rodrigueza na UFC-u 290. Rodriguez se bori u glavnoj borbi večeri kada će pokušati ujediniti svoj privremeni pojas u perolakoj kategoriji protiv Alexandera Volkanovskog. a nadrealno mu je vidjeti dva Meksikanca na čelu UFC-ovog "eventa", još pogotovo kada je ovo "International Fight Week" – nešto o čemu nije ni sanjao.

"Sanjate o budućnosti, naravno, a ja bih sanjao o tome da se samo borim na Međunarodnom tjednu borbi na velikom događaju, ‘pay-per-view‘ priredbi,i to je to, ali ovo što se događa ove subote je ludost. Dva Meksikanca na čelu ‘carda‘: Yair protiv Volkanovskog i ja protiv Pantoje, plus još tri Meksikanca koja će se također boriti te večeri. Mislim da bolje nismo mogli ni poželjeti. To je ludo i uzbuđen sam zbog toga", zaključio je dobro raspoloženi Moreno.

Linker
04. svibanj 2024 11:56