UFC

Brazilska ljepotica ponovno ostala bez dugo očekivanog UFC debija

Melissa Gatto
 Instagram
Dugo očekivani UFC debi brazilske borkinje Melisse Gatto ipak će morati pričekati neka druga vremena

Iako je za pet dana napokon trebala dočekati svoj UFC debi, nakon do sada vrlo turbulentnog razdoblja otkako je potpisala ugovor s najvećom svjetskom MMA promocijom, brazilska borkinja Melissa Gatto morat će pričekati neki drugi termin. Naime, nije uspjela ishoditi vizu i zbog toga nije u stanju nastupiti u subotu. Tamo se na UFC Fight Night 172 priredbi trebala boriti protiv Mariye Agapove, kojoj je već pronađena nova protivnica.

Kazahstanskoj debitantici suprotstavit će se Hannah Cifers i to samo dva tjedna nakon poraza koji je na kraju prošlog mjeseca doživjela od MacKenzie Dern. Bio joj je to drugi poraz u nizu i treći u ukupno pet UFC nastupa. Agapova je pridošlica iz Invicte, a njen debi prvobitno se trebao dogoditi u njenoj domovini, Kazahstanu. No, ta je priredba, poput svih ostalih unaprijed najavljenih, otkazana.

Priča Melisse Gatto vrlo je zanimljiva. Prije nešto više od godinu dana ova je 24-godišnja Brazilka potpisala ugovor s UFC-om kao veliki talent, a fanovi su odmah primijetili i njen izazovan izgled. Do sada je odradila osam profesionalnih borbi, uz šest pobjeda i dva neodlučena ishoda.

Prvu UFC borbu trebala je odraditi u svibnju prošle godine protiv Talite Bernardo, no ta je borba otkazana. Drugi pokušaj bio je u srpnju na UFC 239, gdje se trebala boriti protiv Julije Aville, no i ta je otkazana. Na kraju se otkrio razlog, pala je na doping testu. Presudan je bio diuretik, za što je dobila kaznu u obliku jednogodišnje suspenzije. Ljubiteljima slobodne borbe trebala se predstaviti vikenda koji je ispred nas, no ipak će morati pričekati još koji tjedan.

Linker
06. svibanj 2024 23:38