UFC

Sean Strickland o važnosti UFC-ovog pojasa: ‘Obični komad metala koji me ne definira kao osobu‘

Sean Strickland

 Screenshot (youtube, The Mac Life)
Strickland je zapravo dao odgovor kakav smo mogli i očekivati

Borba karijere čeka Seana Stricklanda ovaj vikend u Sydneyju. Nakon što je Dricus Du Plessis odbio nastupiti u Sydneyju, Stricklandu se otvorila mogućnost napada na titulu u srednjoj kategoriji, a naravno da je Sean prihvatio tu ponudu.

Iako se borio početkom sedmog mjeseca, Strickland je bio više nego voljan nastupiti i u devetom mjesecu, a vjerojatno je i sam svjestan da ovakve prilike ne dolaze često. Odbijanjem meča protiv Adesanye, Strickland možda nikad više ne bi dobio priliku boriti se za pojas, ali američki borac tvrdi da mu UFC-ova titula prvaka ne znači puno.

‘‘Sve ovo je sranje. Ja sam ovdje da zbog novca i zato što se volim boriti. Ali pojas je obični komad metala, a ja sam ovdje zbog novca i zato što volim ovo sranje. Komad metala oko mog struka nije nešto što me definira, niti određuje tko sam. To me neće učiniti sretnim. Bilo bi lijepo, ali na kraju dana, ovo je samo borba i zabava.‘‘, poručio je Sean.

Po tko zna koji put, Strickland se morao dotaknuti i svoje taktike za meč protiv Adesanye. Konstantno Strickland dobiva upite na ovu temu, a sve zanima planira li Sean koristiti hrvanje i BJJ u meču protiv prvaka. Odgovor je gotovo uvijek isti.

‘‘Ubio sam se od hrvanja tijekom priprema. Ali puno sam hrvao i prije meča s Alexom (Pereirom). Evo u čemu je problem. Uđem u kavez, moj penis postane tvrd i sljedeća stvar koja se dogodi, borba se pretvori u boksački meč. Možda pokušam biti kompletan MMA borac, ali ništa ne mogu obećati. Borim se protiv tipa koji trči po kavezu i pleše, a protiv takvog borca teško je doći do rušenja. Morat ću ovo napraviti ratom.‘‘, rekao je Sean na konferenciji za medije.

Realnost je da Strickland ulazi u ovaj meč kao veliki autsajder, ali isto tako je realnost da smo nebrojeno puta svjedočili iznenađenjima. Strickland je došao u Sydney kao borac koji nema puno toga za izgubiti i bez pritiska će ući u kavez. Pojas mu očito ne predstavlja ništa posebno, a Strickland se jednostavno dolazi zabaviti i dati sve od sebe. Tko zna, možda mu to bude dovoljno za veliko iznenađenje.

Linker
27. travanj 2024 12:31