UFC

Brian Ortega otkrio sve razloge otkazivanja svog nastupa: ‘Bio sam na 80 kg kad sam prihvatio meč, tijelo me izdalo‘

Brian Ortega

 Luis Marin/ Eyepix Group/Zuma Press/Profimedia
Ortega je trebao nastupiti u kategoriji do 66 kilograma, ali skidanje kilograma iscrpilo je njegov organizam

Nevjerojatne probleme imali su UFC-ovi čelnici po pitanju sunaslovne borbe večeri na nedavno održanom UFC 303 eventu. Nakon brojnih rošada i preinaka, došlo se do Briana Ortege i Diega Lopesa kao aktera ‘‘co-main‘‘ eventa. Međutim, problemima tu nije bio kraj.

Brian Ortega nekoliko sati prije službenog vaganja obavijestio je UFC kako neće moći skinuti kilograme za nastup u perolakoj kategoriji i zatražio je meč u lakoj kategoriji. Diego Lopes je pristao i činilo se kako problema više neće biti. Obojica su stala na vagu, uspješno su odradili taj dio posla, a nakon sučeljavanja, zapreka nije trebalo biti.

Nažalost po sve koji su iščekivali ovaj meč, Ortega se na dan samog eventa razbolio i otkazao je svoj nastup. Dan Ige uskočio je tri sata prije samog meča, a Ortega se našao na meti brojnih kritika zbog tako kasnog otkazivanja. Optuživalo ga se za nedisciplinu i neodgovornost, ali Ortega je putem Instagrama detaljno pojasnio s kakvim problemima se suočio.

‘‘Početkom ‘fight weeka‘, nisam se dobro osjećao. Mislio sam da su to posljedice početaka skidanja kilograma. Bio sam na 178 ‘pounda‘ (80,7 kg) kad sam prihvatio ovaj meč, 15 dana prije održavanja eventa. U četvrtak navečer, nakon sedam sati skidanja kilograma, nisam mogao spustiti kilažu ispod 151 ‘pounda‘ (68,5 kg). Kasnije sam saznao da se borim s vrućicom i nisam mogao skinuti još pet ‘pounda‘ (2,26 kg), jer moje tijelo počelo se gasiti. Kako ne bih riskirao teže zdrastvene posljedice i otkazivanje meča, uspjeli smo prebaciti meč u laku kategoriju. Na vaganju sam se i dalje osjećao loše, ali bio sam siguran da ću se oporaviti nakon rehidracije i jela.‘‘

‘‘Kasnije te večeri, još uvijek sam se loše osjećao i obuzeo me hladan znoj i nesanica. Zaspao sam u šest sati ujutro u subotu, a probudio sam se u 13:00h, nadajući se da ću biti bolje. Nisam mogao zadržati hranu u sebi, a nisam se mogao ni samostalno ustati. Borio sam se sa svojim egom, ali ipak sam nazvao Tikija Ghosna i Huntera Campbella te sam otkazao svoj nastup. Odvažio sam se na nešto ludo zbog svoje ljubavi ka borbama, ali razbolio sam se i moje tijelo me izdalo. Želim fanovima i protivnicima pružati svoje najbolje izdanje u kavezu.‘‘, rekao je Ortega.

Sudeći po svemu što je naveo, Ortega je sasvim opravdano otkazao meč. Ne zaboravimo da je borbu prihvatio na ‘‘short notice‘‘ i jako brzo morao je skinuti veliku količinu kilograma. Tijelo nije dopustilo tako naglu promjenu i Ortega nije uspio nastupiti. Svoju ispriku uputio je zasad nesuđenom protivniku, Diegu Lopesu.

‘‘Diego Lopes, ne mogu ni zamisliti što se događalo s tvoje strane. Nemam ništa osim poštovanja za tebe, a razgovarat ću s Hunterom i Tikijem da isprave ovu situaciju za tebe. Zahvaljujem također UFC-u, Dani Whiteu, Hunteru Campbellu i fanovima jer su bili uz mene.‘‘, poručio je Ortega za kraj svog obraćanja.

Linker
04. srpanj 2024 14:03