UFC

Derek Brunson čekat će priliku za napasti pojas, prihvatio bi borbu protiv nekog od braće Paul

Derek Brunson
 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Nakon pete pobjede u nizu, Derek Brunson smatra kako zaslužuje priliku za napasti pojas

UFC-ov borac srednje kategorije Derek Brunson proteklog vikenda došao je do petog slavlja u nizu pobjedivši Darrena Tilla submissionom u trećoj rundi borbe. 37-godišnji Derek 2018. godine doživio je dva poraza zaredom (Jacare, Adesanya), no nakon toga se posložio i zaredao pet pobjeda. Iako u njegovom rezimeu nedostaju pobjede protiv boraca iz samog vrha kategorije, Brunson se sada nada borbi za pojas nakon što Robert Whittaker i Israel Adesanya odrade svoj revanš.

''Poslužila bi mi borba za zagrijavanje protiv nekog od braće Paul. Možda me Dana White posudi Trilleru, a ja bih se mogao boriti s nekim od tih tipova ili ću čekati dok Adesanya i Whittaker ne odrade borbu početkom iduće godine pa ću se ja boriti u ožujku ili travnju. Imam nekoliko opcija.'', rekao je Brunson okupljenim medijima na konferenciji nakon borbe protiv Tilla.

Podsjećamo, Derek Brunson borio se već protiv obojice spomenutih boraca. Robert Whittaker 2016. godine nokautirao ga je nakon nešto više od četiri minute borbe, a Israel Adesanya nokautirao je Brunsona devet sekundi prije kraja prve runde u njihovoj borbi 2018. godine. Brunson smatra kako je sada dovoljno napredovao te da s pet pobjeda zaredom zaslužuje priliku za napasti pojas. Međutim, ne otpisuje u potpunosti borbu protiv jednog top izazivača prije nego li napadne pojas, no radije bi to preskočio u ovom trenutku.

''Nisam u potpunosti otpisao Jareda Cannoniera. Nepokolebljiv sam u traženju najjačih protivnika u kategoriji. Tražio sam Paula Costu, iz UFC-a su mu poslali ugovor, a on ga nije potpisao. Da sam dobio tu borbu, definitivno bih bio idući za napasti titulu. Odrađujem sav potreban posao i želim biti nagrađen. Nikada u karijeri nisam dobio priliku za napasti pojas.'', dodao je Derek Brunson koji je naglasio kako je u borbu protiv Darrena Tilla ušao s ozljedom rebra i zato njegova stojka nije izgledala naročito dobro.

Teško je očekivati da će Brunson nakon pobjede protiv Tilla dobiti priliku napasti pojas, naročito kada uzmemo u obzir da su četiri borca trenutno ispred njega na ljestvici izazivača. Borba protiv Jareda Cannoniera definitivno ima smisla, no Derek Brunson vjerojatno je svjestan da je uvijek u svojoj karijeri zapinjao kada naiđe na borca iz samog vrha kategorije, a s 37 godina nema još puno vremena za napasti pojas.

Linker
23. travanj 2024 21:18