UFC

Cannonier slavio u odličnoj borbi protiv Gasteluma, Madsen do pobjede karijere protiv Guide

Jared Cannonier
 screenshot
Top borci UFC-ove srednje kategorije nisu razočarali svojim ratom na pet rundi

Kao što se moglo i očekivati, Jared Cannonier i Kelvin Gastelum ponudili su vrhunsku akciju, u borbi koja je za obojicu predstavljala svojevrsnu prekretnicu u karijeri i priliku za definiranje aktualnog statusa u UFC-ovoj srednjoj kategoriji. Nažalost po Kelvina Gasteluma, on nije došao do pobjede kojom bi prekinuo negativan niz i vratio se tamo gdje želi biti, dok je s druge strane Jared Cannonier uspio ostati među kandidatima za napad na tron i sigurno ga čeka borba kojom bi mogao izboriti status izazivača.

Za razliku od većine podosta neizvjesnih borbi, ovdje možemo reći kako je svaka runda, a tri su pripale Cannonieru, dok su Gastelumu pripale preostale dvije, pokazala dovoljno da ne bi trebalo biti dvojbi, što se i potvrdilo sudačkim bodovanjem. Sve tri kartice izgledale su jednako. Prvu rundu uzeo je Cannonier na račun agresivnosti i efekta koji su njegovi udarci stvarali, za razliku od Gastelumovih. On nije pogađao ništa manje, ali dojam nije prevario. Gastelum je ipak podigao kvalitetu svoje izvedbe u drugoj rundi te je ta dionica neupitno pripala njemu. Treća runda podigla je količinu akcije, ali je i donijela najbolji udarac u borbi za Cannoniera, udarac kojim je Gasteluma poslao na pod i time uzeo rundu, a onda je jednako dobro nastavio i u četvrtoj. Peta runda bila je svakako najbolja u borbi za Gasteluma, no nažalost po njega ne i dovoljna.

Cannonier se tako uspješno vratio nakon poraza od Roberta Whittakera, čime je svoj omjer u srednjoj kategoriji doveo na 4-1. Gastelumu je ovo peti poraz u posljednjih šest borbi. Vjerojatno se ne mora brinuti za svoj posao, ali isto tako bi mu bolje bilo od UFC-a sad zatražiti neku lakšu borbu, nego da eventualno ponovno uskače u okršaj s nekim iz vrha. Još uvijek je dovoljno mlad da se uspije oporaviti, rekuperirati i vratiti.

U sunaslovnoj borbi svoj povratak u Octagon upisao je bivši srebrni olimpijac, Danac Mark O. Madsen te je došao do pobjede protiv Claya Guide. Bila je to borba u kojoj je Danac tražio konstantnu akciju, ali mu je "cardio mašina", što Guida i dalje svakako je, stvarala velike probleme. Borba visokog tempa bila je nevjerojatno teška za presuditi, no kao da je tek nekim boljim pogocima Madsen uvjerio dva suca u svoju pobjedu. Jako gusto, ali za Danca nevjerojatno bitno. I dalje je neporažen u profesionalnoj MMA karijeri.

Jedina teškaška borba na programu donijela je iznenađujuću pobjede Parkera Portera protiv Chasea Shermana, uvjerljivom sudačkom odlukom nakon tri runde, dok je Saidyokub Kakhramonov također uz status autsajdera došao do pobjede protiv Trevina Jonesa, gušenjem ga uspavavši na nogama pola minute prije kraja borbe. Vinc Pichel je po mišljenju sudaca uzeo sve tri runde borbe protiv Austina Hubbarda, dok je muha kategorije možda dobila novog izazivača. To je Alexandre Pantoja, koji je u prvoj rundi ugušio Brandona Royvala, a onda zatražio borbu protiv borca kojeg je već dva puta savladao. Da, radi se o prvaku Brandonu Morenu. Postane li on izazivač, po prvi u UFC povijesti neki prvak će se boriti protiv borca koji ga je sva puta savladao.

Pobjede na uvodnom programu upisali su Austin Lingo, Brian Kelleher, Josiane Nunes, William Knight, Ignacio Bahamondes i Ramiz Brahimaj.

UFC on ESPN 29 - Rezultati

Jared Cannonier def. Kelvin Gastelum - jednoglasna sudačka odluka
Mark Madsen def. Clay Guida - podijeljena sudačka odluka
Parker Porter def. Chase Sherman - jednoglasna sudačka odluka
Saidyokub Kakhramonov def. Trevin Jones - SUB (R3 4:39)
Vinc Pichel def. Austin Hubbard - jednoglasna sudačka odluka
Alexandre Pantoja def. Brandon Royval - SUB (R2 1:46)

Austin Lingo def.Luis Saldaña - jednoglasna sudačka odluka
Brian Kelleher def. Domingo Pilarte - jednoglasna sudačka odluka
Josiane Nunes def. Bea Malecki - KO (R1 4:54)
William Knight def. Fabio Cherant - KO (R1 3:58)
Ignacio Bahamondes def. Roosevelt Roberts - KO (R3 4:55)
Ramiz Brahimaj def. Sasha Palatnikov - SUB (R1 2:33)

Linker
19. travanj 2024 15:43