UFC

Mark Madsen nakon pobjede karijere želi Gillespieja: ‘Titulu najboljeg hrvača morate zaslužiti‘

Mark Madsen
 Screenshot (youtube, Ufc)
Danski MMA borac proteklog vikenda došao je do najveće pobjede u svojoj MMA karijeri

Pred velikim iskušenjem bio je Danac Mark O. Madsen dobivši priliku u sunaslovnoj borbi večeri boriti se protiv veterana Clayja Guide. 36-godišnji Madsen na koncu je došao do pobjede podijeljenom sudačkom odlukom (29-28, 28-29, 30-27), a reakcija nakon proglašenja pobjednika pokazala je koliko mu je značila ta pobjeda. Neporaženi ''Olympian'' (11-0-0, 3-0) uspio je proći dosad najtežeg protivnika u svojoj karijeri, a na konferenciji za medije osvrnuo se na značenje te pobjede.

''Čuo sam kako (Joe Martinez) izgovara moje ime i to je bilo veliko olakšanje. Kakva nevjerojatna noć. Ostavio sam svoje srce i dušu na pripremama za ovu borbu. Osjećao sam se spremnim i dao sam sve od sebe. Clay je legenda ovog sporta i čast mi je boriti se s tipom poput njega. Sretan sam jer sam mogao nazvati ženu i reći joj da sam pobijedio. Nadam se da će ova pobjeda inspirirati moju kompletnu obitelj da nastave sanjati i pratiti svoje snove jer to je ono što je bitno na kraju dana.'', rekao je Danac.

Inače, Mark Madsen 2016. godine nastupio je na Olimpijskim Igrama u Rio de Janeiru te je osvojio srebrnu medalju u hrvanju grčko-rimskim stilom. Srebrna olimpijska medalja te četiri srebra sa Svjetskih prvenstava čine ga jednim od najrenomiranijih hrvača općenito na rosteru. Međutim, Gregor Gillespie često voli naglasiti kako je upravo on najbolji hrvač u lakoj kategoriji, a ne odlični danski hrvač. Madsen sada želi borbu protiv Gregora kako bi dokazao da je bolji hrvač od njega.

''Titulu najboljeg hrvača u kategoriji morate zaslužiti. Gregor Gillespie konstantno priča da je upravo on taj. Ja ne znam kojim se on stilom bavio, no siguran sam da to nije grčko-rimski stil. Ja sjedim ovdje i spreman sam. To bi bila interesantna borba dvaju različitih stilova. Idemo učiniti nešto po pitanju te borbe.'', dodao je Madsen koji očito želi borbu protiv 10-rangiranog izazivača UFC-ove lake kategorije.

Gillespie je s razlogom nerijetko karakteriziran kao najbolji hrvač lake kategorije. 6.86 rušenja u prosjeku bilježi po borbi, a u osam UFC nastupa nikada nije srušen. Dodamo li tome kako ima sedam pobjeda u osam nastupa te ga je jedino Kevin Lee porazio brutalnim nokautom, jasno je kako bi Madsena čekala još teža borba nego ova koju je imao protiv Guide. Ipak, Danac u rujnu puni 37 godina i nema puno vremena za čekanje. Tri pobjede u nizu ostvario je pod okriljem UFC-a i vrijeme je za iskorak i još veći test njegovih sposobnosti. Pitanje je želi li Gillespie borbu protiv nerangiranog protivnika.

Linker
26. travanj 2024 17:24