UFC

Cat Zingano podiže optužbu protiv Halle Berry, poznatu oscarovku krivi za svoj otkaz iz UFC-a

Cat Zingano i Halle Berry
 Isaac Brekken/Getty Images/Profimedia | The Grosby Group/Backgrid/Backgrid Usa/Profimedia
Bivša izazivačica svoj će otkaz iz UFC-a pokušati naplatiti preko poznate glumice

Od 2013. do 2018. godine Cat Zingano bila je članica UFC-a i jedna od bivših izazivačica Ronde Rousey. Dugo godina glasila je za ponajbolju borkinju svijeta, a onda je 2019. godine dobila otkaz, osam mjeseci nakon poraza od Megan Anderson. Isti je doživjela radi posjekotine preko oka, koju joj je protivnica nanijela zapravo promašenim udarcem nogom u glavu. Potpisala je tada ugovor s Bellatorom gdje je do sada uspješno odradila dvije borbe, no otkaz iz UFC-a nije preboljela.

Sad je otvoreno otkrila kako za njega krivi Halle Berry, poznatu glumicu i dobitnicu nagrade Oscar. I to na takav način da je odlučila pokrenuti tužbu protiv nje. TMZ je došao do teksta optužnice, gdje je točno objašnjeno što se dogodilo te za što točno poznata borkinja okrivljuje Berry.

Naime, Halle Berry je posljednje dvije godine snimala film "Bruised", kojem je redateljica i glavna glumica. Radnja istog je vrlo jednostavna. Riječ je o bivšoj MMA borkinji doslovno uništenog života, koja se pokušava vratiti borbama i spasiti svoje financijsko i drugo životno stanje. Osim Berry, u filmu se pojavljuje veliki broj poznatih boraca i borkinja. Među njima je trebala biti i Cat.

Ipak, ona nikada nije potpisala ugovor za tu ulogu, a u optužnici je opisala što se zapravo dogodilo. 2019. godine njih dvije su se našle na razgovoru o filmu, gdje je Berry rekla Zingano kako se savršeno uklapa u lik za koji treba glumicu, odnosno da je vidi u projektu. Zatražila ju je da oslobodi svoj raspored jer bi snimanje trebalo vrlo brzo krenuti.

U međuvremenu je Cat od UFC-a dobila ponudu za borbu. To je javila Berry, koja joj je savjetovala da borbu odbije zbog nemogućnosti odrađivanja drugih obaveza. To je Zingano i napravila, slijedom čega je dobila otkaz iz promocije. Nedugo nakon toga, Zingano je uklonjena iz filma, uz obrazloženje kako Berry želi raditi isključivo s aktualnim članovima UFC-a. Komunikaciju s Berry nakon toga više nije uspjela uspostaviti pa se odlučila na tužbu.

Vjeruje se kako Cat pokušava doći do novca kojeg bi zaradila da je ostala UFC borkinja do kraja ugovora, no nema sumnje kako će njen odvjetnik dodati i ponešto za duševnu bol ili neke slične faktore često korištene u američkom pravnom sistemu.

Film Bruised izlazi 24. studenog ove godine, a prava na njegovo prikazivanje otkupio je Netflix.

Linker
26. travanj 2024 20:14