UFC

Misha Cirkunov spušta se u srednju kategoriju gdje ga čeka borba protiv iskusnog Poljaka

Misha Cirkunov
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Odlični Latvijac pokušat će novu sreću pronaći u diviziji do 84 kilograma

Nakon što je u svom posljednjem nastupu poražen nokautom od Ryana Spanna, Misha Cirkunov (15-6, 6-4 UFC) odlučio je napraviti određene promjene u karijeri. Ipak, potezom koji je napravio mnoge je iznenadio. Iako je bio na glasu kao jedan od krupnijih poluteškaša, Latvijac s kanadskom adresom odlučio je spustiti se u nižu kategoriju.

Misha koji inače hoda s preko sto, okušat će sreću u diviziju do 84 kilograma, gdje je već ugovorio prvu borbu. 2. listopada, na UFC Fight Nightu 193, borit će se protiv Poljaka Krzysztofa Jotka.

Jotko (22-5, 9-5 UFC) je već dugogodišnji UFC borac, svojevremeno smatran najvećim potencijalom kategorije. Ipak, 2017. i 2018. doživio je tri poraza u nizu koji su ga malo spustili. Nakon toga se vratio s tri pobjede, no u posljednjem nastupu ponovno je poklekao. Bolji od njega u svibnju prošle godine bio je Sean Strickland.

Jotko već neko vrijeme nije rangiran, dok Cirkunov napušta polutešku kategoriju kao 13. borac ljestvice izazivača.

Cirkunov je svoj najbolji period karijere imao pri samom dolasku u UFC, kad je nanizao četiri pobjede koje su ga učinile hit borcem kategorije. Ipak, u najboljem periodu doživio je nokaut poraz od Volkana Oezdemira, nakon čega se nije uspio vratiti u pravu formu. Možda mu srednja kategorije donese ono što mu nedostaje.

Priredbu na kojoj će se ova borba održati trebali bi predvoditi poluteškaši Thiago Santos i Johnny Walker.

Linker
19. travanj 2024 05:50