UFC

Cejudo ipak ne ide u mirovinu i već je odlučio s kime se želi boriti: ‘Želim njegovu glavu na pladnju!‘

Henry Cejudo

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘‘Triple C‘‘ brzo je vratio motivaciju nakon poraza od Aljamaina Sterlinga

‘‘Ako nisam prvi, onda sam posljednji.‘‘, rekao je vidno razočarani Henry Cejudo neposredno nakon poraza od Aljamaina Sterlinga i time je dao do znanja da bi se mogao ponovno povući u mirovinu.

‘‘Triple C‘‘ se vratio nakon tri godine pauze, a njegov cilj bio je više nego jasan. Cejudo je planirao vratiti titulu prvaka u svoje vlasništvo, nakon toga bi ju branio protiv Seana O‘Malleyja, a u slučaju da porazi O‘Malleyja, Cejudo bi se otisnuo u višu kategoriju.

Cejudo silno želi postati prvakom u tri različite težinske kategorije i pojas u perolakoj kategoriji pri vrhu je njegove liste želja. Objasnio je Henry da se ne može nadati napadu na tu titulu, ako ne može poraziti prvaka bantam kategorije.

Sve je upućivalo da će se Cejudo umiroviti, jer borbe za pojas jedino su što ga drži motiviranim. Brzo je ipak Cejudo vratio svoju glad za nadmetanjem i čini se da od mirovine neće biti ništa, barem zasad. Naime, Cejudo se danas oglasio putem Twittera i prozvao je borca s kojim se sada želi obračunati.

‘‘Ovo sranje je daleko od završenog! Dana White, želim glavu Meraba Dvalishvilija na pladnju!‘‘, napisao je Cejudo putem Twittera.

Merab Dvavlishvili prvorangirani je izazivač UFC-ove bantam kategorije i veliki prijatelj Aljamaina Sterlinga. Upravo zbog tog prijateljstva, Merab se ne želi boriti za pojas sve dok je Sterling prvak. Cejudo tu vidi priliku da se obračuna s Merabom, a pobjeda nad odličnim Gruzijcem vjerojatno bi ga gurnula u novi napad na titulu.

Vjerujemo da niti Merab ne bi imao ništa protiv, ali njega nažalost čeka nešto dulja pauza. Chris Weidman je ranije prošli tjedan otkrio da je Merab Dvalishvili ozlijedio šaku i čeka ga operativnih zahvat. Barem pet mjeseci Merab se neće moći boriti prema Weidmanovim navodima.

Potraje li ta pauza uistinu pet mjeseci, onda pauza i nije tako strašna. Sterling i O‘Malley vjerojatno će boriti tijekom jeseni, odnosno pred kraj 2023. godine. Cejudo i Merab mogli bi ugovoriti svoj meč u nekom sličnom ili čak istom terminu, a pobjednik bi trebao biti sljedeći izazivač.

Naravno, sve je na UFC-ovim ‘‘matchmakerima‘‘.

Linker
02. svibanj 2024 17:54