UFC

Sonnen tvrdi da je Cejudo bio na korak od novog umirovljenja: Chael je otkrio zašto se Henry predomislio

Henry Cejudo

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
‘‘Triple C‘‘ je već svukao rukavice i bio je spreman položiti ih na sredinu kaveza

Henry Cejudo proteklog se vikenda vratio sportu nakon tri godine pauze, a vratio se s velikim ambicijama. Njegov plan bio je poraziti Aljamaina Sterlinga u meču za titulu prvaka UFC-ove bantam kategorije, a nakon toga bi se obračunao sa Seanom O‘Malleyjem.

Nakon što bi eventualno porazio i O‘Malleyja, Cejudo bi pokušao napraviti nešto što nikome u povijesti UFC-a nije pošlo za rukom. ‘‘Triple C‘‘ bi prešao u perolaku kategoriju i napao bi titulu. Time bi došao u priliku osvojiti pojas u tri različite težinske kategorije, jer prethodno je osvajao pojas u muha i u bantam kategoriji. Nažalost po Cejuda, njegov povratak zapeo je već na prvoj stepenici.

Aljamain Sterling porazio ga je podijeljenom sudačkom odlukom i Cejudo je morao skrojiti neki posve drugi plan. Ponovno umirovljenje djelovalo je kao najizglednija opcija za 36-godišnjaka, ali Cejudo je samo dan kasnije prozvao Meraba Dvalishvilija i time je dao do znanja da planira nastaviti karijeru.

Nema sumnje da će Cejudo predstavljati veliko pojačanje za UFC-ovu bantam kategoriju i sjajno je što će nastaviti svoju karijeru. Mnogi vjeruju da ga je njegova glad za nadmetanjem nagnala da nastavi s karijerom, ali Chael Sonnen tvrdi da je jedan konkretan trenutak bio presudan.

Prema navodima Chaela koji je jučer gostovao u MMA Houru, Cejudo se planirao umiroviti neposredno nakon meča sa Sterlingom, ali potom je uslijedila situacija zbog koje se predomislio.

‘‘On se planirao umiroviti. Skinuo je rukavice nakon meča i u tom trenutku zapravo je bio umirovljen. Ali predugo im je trebalo da dođu do razgovora s njim. Između njegovog premišljanja oko umirovljenja i Roganovog razgovora s njim, nešto se dogodilo. Zamislite da ste Henry, u kavezu ste, srce vam je slomljeno, rukavice su vam u rukama. Spremni ste ih položiti na sredini kaveza i napuštate sport. U međuvremenu, dobivate priliku promatrati top tri borca u vašoj kategoriji, a sva trojica rade nešto što biste vi rado činili. Jedan stavlja pojas na svoje rame (Sterling), drugi podiže publiku (Merab Dvalishvili), a treći se priprema biti sljedećim izazivačem (Sean O‘Malley). Vi stojite sa strane i gledate ih govoreći si: ‘Želim ovo, želim sve od ovoga i želim njih sve. Ako napustim sport, oni će sve uzeti, a ukoliko ostanem, to se neće dogoditi‘. On (Cejudo) je promijenio mišljenje. Da mu je Rogan pristupio ranije nakon što je svukao rukavice, on bi se umirovio. Prekasno su mu prišli i promijenio je mišljenje.‘‘, pojasnio je Sonnen.

I uistinu, Cejudo je svukao svoje rukavice prije razgovora s Roganom, ali dobio je priliku promatrati sučeljavanje između Seana O‘Malleyja i Aljamaina Sterlinga. Merab Dvalishvili također je bio prisutan, a Gruzijac je ukrao ‘‘show‘‘ otimanjem Seanove jakne i zabavljanjem publike. Cejudo je neposredno nakon te sekvence dobio priliku razgovarati s Roganom i nije bio siguran hoće li se povući iz sporta.

‘‘Ovo je poput Rickyja Bobbyja (u filmu Talladega Nights), ako nisam prvi, onda sam posljednji. Moj najveći cilj je otići u perolaku i napasti pojas. Ako ne mogu poraziti ovog tipa, onda ne znam gdje me to svrstava.‘‘, rekao je Cejudo i dodao je da mora razmisliti što je sljedeće.

Chael Sonnen smatra da Cejudo ima još toga za pokazati i da tijesni poraz od Sterlinga nije razlog za povlačenje iz sporta.

‘‘Jedan od službenih sudaca proglasio ga je najopasnijim tipom na svijetu.‘‘, rekao je Sonnen aludirajući na činjenicu da je jedan sudac vidio Cejuda kao pobjednika.

‘‘On je još uvijek kompetitivan, a tu je i duga pauza kroz koju je prošao. Mislim da ovo nije bio najbolji Henry kojeg smo vidjeli. Mislim da je posegnuo jako duboko i izvukao je maksimum iz sebe. Bio je premoren nakon 15 minuta, ali izgurao je do kraja. Ništa s fizičke strane nije mi reklo da bi se on trebao povući.‘‘, mišljenje je Chaela Sonnena.

Dojam je da u svemu ovome najviše profitiraju MMA fanovi. Odlična bantam kategorija postala je još bolja, a pregršt je zanimljivih mečeva koji nas čekaju unutar te kategorije.

Linker
24. travanj 2024 01:11