UFC

Cejudo kritizirao Figueireda: ‘Prošla borba bila mu je užasna, nokautirao bih ga unutar prve minute!‘

Henry Cejudo
 screenshot/YouTube
Bivši UFC-ov prvak muha kategorije nije niti malo impresioniran svojim nasljednikom

Deiveson Figueiredo dao je UFC-ovoj muha kategoriji onu potrebnu svježu krv, a uzbuđenje tijekom njegovih borbi uspjelo je i neke najveće skeptike navesti na to da najnižoj UFC-ovoj diviziji daju priliku. Posebno impresivna bila je njegova prošlomjesečna borba protiv Brandona Morena, koja je predvodila UFC 256 priredbu. Borbom koja će biti jedan od glavnih kandidata za najbolju borbu godine oduševljeni su gotovo svi. Kažemo gotovo svi jer nekih iznimki uvijek mora biti, a to je ovog puta bivši prvak spomenute divizije.

Henry Cejudo posljednjih je dana posvetio ponešto prostora na svojim društvenim mrežama prozivanjima određenih boraca, a naravno da se tu onda nalazi i onaj koji je preuzeo tron kategorije koju je Cejudo napustio još krajem 2019. godine, prebacivši se tim putem u potpunosti na bantam. Iskoristio je jednu Figueiredovu objavu s društvenim mreža, na kojoj se on nalazi u frizerskom salonu te fenira mušterije. Naime, "Daico" je još u UFC-ovom Embedded serijalu otkrio kako su frizure njegova strast te da mu je želja otvoriti lanac frizerskih salona u Brazilu.

"Vidim stručnjak si za 'puhanje', uostalom tvoja posljednja borba bila je užasna. Dana White, ovo je tvoj borac godine? Nokautirao bih ga u prvoj rundi, unutar prve minute", napisao je Cejudo na Twitteru, priloživši spomenutu fotografiju te se posluživši igrom riječi koja u prijevodu na hrvatski jednostavno nema isti efekt.

Cejudo redovno proziva te provocira i prvaka bantam kategorije Petra Yana, koji je također preuzeo njegovu poziciju te još neke borce iz vrha dvije kategorije čiji je bio prvak. Ipak, nikoga od njih nije otvoreno prozvao na borbu, za razliku od Alexandra Volkanovskog. Prvaka perolake kategorije proziva konstnatno te iznosi želju vratiti se zbog napada na pojas spomenute kategorije. Ipak, to je još uvijek teško za očekivati, odnosno rijetko tko vjeruje da bi UFC bio spreman izuzetno nepopularnom borcu dati priliku da postane prvi u povijesti s nevjerojatnim uspjehom, titulom prvaka u tri različite divizije. Uostalom, Volkanovski ima posla s borcima svoje kategorije, za početak s Brianom Ortegom.

Što se tiče Figueireda, rijetko tko ne bi volio vidjeti njegovu borbu protiv Cejuda, ali nije realno za očekivati da će se "Triple-C", nekada poznat i kao "Messenger" ponovno posvetiti skidanju kilograma za muha kategoriju.

Linker
20. travanj 2024 14:09