UFC

Cejudo poručio Volkanovskom: ‘Trebat će ti duže od četiri mjeseca da se spremiš za Makhacheva‘

Henry Cejudo

 Screenshot (youtube, Henry Cejudo)
Kao glavne Islamove adute naveo fizičke predispozicije u kombinaciji s odličnim vještinama

Ovih dana se intenzivno počelo govoriti o povratku Henryja Cejuda i napadu na pojas u bantam kategoriji. Već je ušao u USADA-in program testiranja te je za očekivati da će UFC nekad uskoro najaviti njegov povratak i potencijalni meč protiv Sterlinga.

No, bantam kategorija nije jedina koju Cejudo ima na oku, tu je naravno i perolaka čiji je prvak Alexander Volkanovski. Ono što je sljedeće za Volkanovskog je napad na pojas lake kategorije koju drži Islam Makhachev, no ne misle svi kolege borci da je to pametna ideja. Dariush je jutros rekao da je premali, dok Cejudo nešto drugo vidi kao problem:

‘‘Veći je tip, viši i snažniji. Ima sposobnost primiti tvoje udarce i dalje ići naprijed. To je tip koji jede, diše i govori točno ono što će ti učiniti. On će te izmaltretirati, tjerat će te da ustaješ, jednostavno će te prebiti i treba ti puno više vremena za to‘‘, rekao je Cejudo o Makhachevu.

‘‘Ne razumijem zašto će raditi event u Australiji u drugom mjesecu. To je prerano, ali Alexander, ja znam da imaš vještine. Ali kad ideš na takvog tipa, treba ti puno više od četiri mjeseca. Trebat ćeš prave trenere i prave sparing partnere‘‘, zaključio je.

UFC 284 održava se 12.2. u Perthu, Australiji te bi po svemu sudeći Volkanovski i Makhachev trebali predvoditi event. Iako još nije službeno, za očekivati je da to uskoro bude najavljeno s obzirom da Volkanovski aspiracije za pojas u lakoj kategoriji već dugo gaji.

Linker
18. travanj 2024 14:18