UFC

Sterling otkrio kojeg su mu top borca nudili za debi u perolakoj kategoriji: ‘Zanima me samo broj jedan‘

Aljamain Sterling 

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Izgleda da će Sterling pričekati s perolakom kategorijom, a očito je da se nada kako će mu UFC ponovno dati priliku za titulu u bantamu

Nakon što je na UFC 292 priredbi ovoga ljeta izgubio titulu u bantam kategoriji, još je uvijek nepoznanica što će biti idući korak za Aljamaina Sterlinga. Najavljivao je prelazak u perolaku kategoriju, no iz ovog poraza ne može dobiti priliku protiv Volkanovskog.

Alternativa bi možda mogla biti borba s nekim drugim top borcem u perolakoj kategoriji, a izgleda da se UFC toga već sjetio. Kako tvrdi Sterling, za debi u ovoj kategoriji su mu ponudili sedmorangiranog Calvina Kattara:

‘‘Prijelomna vijest, ponudili su mi Katara i još trojicu. Dva ostala tipa su prijatelji, tako da sam rekao da s poštovanjem to želim odbiti. Jedan od njih dolazi iz poraza, a Kattar je najbolje rangirani protivnik od svih ostalih koji su ponuđeni‘‘, rekao je Sterling na svom YouTube kanalu.

‘‘Sviđa mi se Kattar, ali ja sad ne namjeravam ići gore i okušavati se tamo. Ako bih išao gore, ne bih dolazio na broj dva. Ako bih i došao, samo broj jedan dolazi u obzir. To je ono oko čega se sada moram pobrinuti‘‘, dodao je.

Izgleda da će Sterling pričekati s perolakom kategorijom, a očito je da se nada kako će mu UFC ponovno dati priliku za titulu u bantamu. Za sada tako ne izgleda, no svašta se može dogoditi.

Linker
25. travanj 2024 22:53