UFC

Četvero boraca nagrađeno bonusom, borba večeri otišla borcima s preliminarnog dijela priredbe

Paul Craig 

 George Tewkesbury/PA Images/Profimedia
Debitant u srednjoj i povratnik nakon ozljede dodatno su motivirani bonusima

UFC je i ovoga puta odabrao četvoricu dobitnika bonusa, svakog vrijednog 50,000 dolara. Krenimo s očitim dobitnikom, a to je Tom Aspinall. Nakon godinu dana odsustva zbog ozljede, Aspinall se vratio i pokazao da je i dalje onaj isti borac od prije poraza protiv Blaydesa. Englez je trebao samo nešto malo više od minute da sruši i završi opasnog Marcina Tyburu, koji je do tada u posljednjih osam mečeva imao sedam pobjeda.

Nakon velike pobjede, Aspinall je prozvao Jona Jonesa, ali je rekao da prvo želi pobjednika borbe između Ciryla Ganea i Sergheija Spivaca. Drugi bonus dobiva borac koji se nakon dva uzastopna poraza odlučio preći iz poluteške kategorije u srednju, a tu tranziciju je uspješno odradio. Obično borci prelaze u težu kategoriju radi problema sa skidanjem kilograma ili u potrazi za novim izazovima, no ovaj put je dobitnik bonusa uspješno odradio debi u kategoriji ispod.

Riječ je o Paulu Craigu, škotskom borcu kojem je ovo bio 24. nastup u karijeri. Iako je odradio slabu prvu rundu, u drugoj je ubacio u višu brzinu i "razvalio" Andre Muniza pred sami kraj druge runde. Srednja kategorija doživljava svoje zlatno doba, a sada je dobila dodatno pojačanje.

Borbom večeri nagrađeni su borci s preliminarnog dijela programa. Jonny Parsons i Danny Roberts pružili su žestoku bitku u velter kategoriji iz koje je u konačnici kao pobjednik prekidom u drugoj rundi izašao Parsons. Bilo je tu strašnih izmjena udaraca u kojima su oba borca nekoliko puta čisto pogađali jedan drugoga, što im je u konačnici donijelo bonus od 50,000 dolara.

Linker
27. travanj 2024 07:47