UFC

Julija Stoliarenko namjerava ostati u muha kategoriji: ‘Bila sam poletna, nikada više u bantam ili perolaku‘

 Molly McCann, Julija Stoliarenko  

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

Julija Stoliarenko sinoć je ostvarila možda i najveće iznenađenje cijelog eventa, pobijedivši favoriziranu Molly McCann već u prvoj rundi. Julija nije dopustila Molly da se zagrije i pokaže svoje kvalitete, već ju je napala od prve sekunde, uspjela je srušiti i izvesti polugu na ruci prije nego što je Molly shvatila što se događa. Također, ovo je bio Julijin debi u najnižoj kategoriji, što se pokazalo kao puni pogodak.

Molly McCann u ovu borbu ušla je kao favoritkinja protiv Litvanke Julije Stoliarenko. S tri pobjede iz posljednje četiri borbe, činilo se kao da joj je UFC organizacija poslala Juliju kako bi osigurala njezin povrat na pobjedničke staze nakon što je krajem prošle godine poražena od odlične Erin Blanchfield. To se naravno nije dogodilo.

"Uživam u muha kategoriji. Volim svoju agilnost i osjećaj lakoće. Ova kategorija je za mene." - rekla je Stoliarenko, te odlučila kako će tu kategoriju od sada pa nadalje smatrati svojim domom.

"Ne vraćam se više u bantam niti u perolaku. Od sada samo muha kategorija, to će biti moje novo odredište. Tako je to." - zaključila je Litvanka.

Julija je u svojoj karijeri ostvarila 10 prekida, a zanimljivo je da su svi ti prekidi došli na isti način: polugom na ruci, i to u prvoj rundi. Unatoč toj činjenici, ona tvrdi kako taj zahvat ne trenira posebno i da joj u borbi nije uvijek cilj završiti borbu na taj način.

"Ne pripremam se specifično za te poluge na ruci. Ne vježbam ih izdvojeno. S tim smo prestali još dok sam imala plavi pojas. To mi je samo došlo prirodno." - zaključila je Julija.

Linker
02. svibanj 2024 20:31