UFC

Charles Oliveira: ‘Khabib je umirovljen, nije me briga što on govori‘

Charles Oliveira

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Brazilac više ne obraća pažnju na status autsajdera, kao niti na sve koji ga otpisuju

UFC-ov prvak lake kategorije, Charles Oliveira, smatra kako i dalje od strane MMA zajednice nije dobio poštovanje kakvo je zaslužio. Iako iza sebe ima sjajan niz te naposljetku i pojas prvaka u vlasništvu, još uvijek je puno onih koji ga olako otpisuju. Viđamo to i pred njegovu borbu protiv Dustina Poiriera, ujedno prvu obranu titule.

To je nešto što on jednostavno mora ignorirati i nastaviti raditi dalje svoj posao na najbolji mogući način. Svakako da će tako što djelovati na osobe i pokušati oduzeti fokus s onog najvažnijeg, no čini se da on za sada uspijeva zadržati pažnju na ono što je ispred njega. Pokušao je neko razmišljanje o tome od njega dobiti The Schmo, s kojim je Oliveira razgovarao u Las Vegasu, tek koji dan pred borbu.

"Ljudi mogu misliti što god žele, nije me briga što govore. Svaki put kad netko kaže da ću izgubiti, ja odem u to borilište i dokažem im da su bili u krivu", rekao je Charles, odmah se nadovezavši na to da je Khabib Nurmagomedov prognozirao kako su šanse za pobjedu 60/40 u korist Poiriera:

"Da vam budem iskren, nije mi bitno što Khabib govori. On može reći što god želi. U mirovini je, tako da mi to uistinu nije bitno."

Na priredbi će biti i Justin Gaethje, koji je najavio ući nakon borbe u Octagon i otvoreno prozvati pobjednika.

"Korak po korak, moj je fokus sad na Dustinu Poirieru. Ako se trebam boriti nakon toga protiv Justina Gaethjea, borit ću se", samo je kratko prokomentirao Brazilac.

Oliveira će osim prve obrane titule tražiti i desetu pobjedu u nizu. Osam od prethodnih devet ostvario je prekidom. Tri puta do sada nastupao je u glavnoj borbi priredbe, ali "šampionske runde" nije dočekao pa mnogi upravo tada vide najveću priliku za Poiriera.

"Ja sam uvijek spreman za četvrtu i petu rundu. Samo što završavam svoje protivnike prije toga pa mi one nisu potrebne", samopouzdano je još objasnio.

Puno toga je već Oliveira napravio u svojoj karijeri, a onaj najplodniji dio zapravo je tek pokrenuo. Upravo mu zbog toga, nakon toliko duge karijere na najvišem nivou, motivacije još uvijek ne nedostaje.

Linker
24. travanj 2024 19:11