UFC

Charles Oliveira pozvao Dariusha na okršaj u parteru: ‘Hajde kad si toliko siguran u svoj jiu-jitsu‘

Charles Oliveira 

 Tomaz Jr/Zuma Press/Profimedia
Iako su obojica ponajbolji u parteru, u dosadašnjim mečevima su pokazali kako itekako znaju i u udaračkom dijelu ugroziti protivnika

Noćašnji UFC 289 će predvoditi Amanda Nunes i Irene Aldana u borbi za titulu u ženskoj bantam kategoriji, no meč koji vjerojatno najviše zanima većinu fanova jest onaj u lakoj kategoriji između Beneila Dariusha i Charlesa Oliveire. Oni su se već trebali boriti prošlog mjeseca, no sada smo konačno dočekali i taj dan.

Već u nekoliko navrata Beneil Dariush je govorio kako će se protiv bivšeg prvaka osjećati ugodno u svim segmentima borbe. Prije svega se to odnosilo na parter, odnosno segment u kojemu se obojica boraca osjećaju najugodnije. Na to je Oliveira reagirao i pozvao Dariusha da odvete borbu u parter ukoliko je toliko siguran:

‘‘Jednostavno morate imati samopouzdanja kada dolazite u ovakvu borbu. Prema njemu imam svo poštovanje ovog svijeta. Postoji samo jedna stvar koju često puta govorim, a to je da sam ja MMA borac. Kompletan sam borac, nisam dobar samo u jiu-jitsi. No, ukoliko se on osjeća toliko sigurno u svoj BJJ, imat će tri runde da borbu odvede dolje. Neka odvede borbu u parter pa će vidjeti što će se dogoditi‘‘, rekao je Oliveira na press konferenciji.

Iako su obojica ponajbolji u parteru, u dosadašnjim mečevima su pokazali kako itekako znaju i u udaračkom dijelu ugroziti protivnika. Teško je predvidjeti što će točno koji borac pokušavati, ali možda to nije ni potrebno predviđati. Noćas (sa subote na nedjelju) od 4 ujutro pratimo glavni dio programa UFC 289 priredbe, a s nestrpljenjem iščekujemo ovaj ‘‘title eliminator‘‘ meč u lakoj kategoriji. Pobjednik će sljedeći napasti Makhacheva, tako da će sigurno i on pomno pratiti sve što se bude događalo.

Linker
28. travanj 2024 23:00