UFC

Chimaev otkrio tko je veći između GSP-a i Usmana te poručio: ‘Burnsa ne gledam kao izazov‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Khamzat Chimaev)
Jedan od najvećih UFC-ovih potencijala izuzetno je samouvjeren po pitanju svojih mogućnosti

27-godišnja čečenska senzacija (sa švedskom) putovnicom, Khamzat Chimaev, dolaskom u UFC, kombinirao je nastupe u srednjoj i u velter kategoriji. Ipak, dojam je kako se Chimaev zasad opredijelio za velter u kojemu je trenutno na 11. mjestu u poretku izazivača.

Sve su glasnija nagađanja kako će Khamzatov idući protivnik biti drugorangirani izazivač Gilbert Burns. Pobijedi li Chimaev i Burnsa, time bi došao na korak od napada na titulu. Ipak, Brazilac je daleko iskusniji borac od Čečena, a isto tako je veliki majstor borbe u parteru. Uspije li Chimaev savladati takvog borca, nitko više neće sumnjati da se radi o vrhunskom borcu. Burns bi trebao predstavljati pravi ispit, jer ipak se radi o drugorangiranom izazivačom. Međutim, Chimaev smatra kako ga čeka još jedan lak zadatak.

''Svi ti brojevi (poredak u mjestu izazivača) ne znače ništa. Da vam budem iskren, ne gledam ga kao izazov. Vidjet ćemo. Sve je moguće u borbi, ali ja sam samouvjeren, kao i inače. Mislim da ću ga unišiti svojim vještinama i snagom. Tako se osjećam. On se možda osjeća drukčije, ali ja ću učiniti isto što i prošli put.'', rekao je Khamzat u intervjuu za RT Sport.

Podsjećamo, Chimaev je krajem desetog mjeseca lakoćom prošao kroz Li Jinglianga te ga je završio ''submissionom'' (RNC) u prvoj rundi. Što se vrha kategorije tiče, Kamaru Usman prvak je kategorije, a nedavno je prošao kroz operaciju šake. Neko vrijeme izbivat će Nigerijac iz kaveza, no očekuje se da tokom ljeta brani pojas protiv Leona Edwardsa. Naredni mjesec, unutar velter kategorije čeka nas i meč između Jorgea Masvidala i Colbyja Covingtona. Chimaev će sa zanimanjem pratiti i taj meč.

''Mislim da će nam pružiti odličnu borbu. Masvidal mi je blagi favorit, ali Colby je čvrst tip. Dobro se bori. Mislim da se radi o 50-50 borbi. Nije me briga tko će pobijediti. Ja ću se boriti protiv Burnsa, a nakon što ga pobijedim, nadam se da ću se boriti protiv pobjednika te borbe, jer čini se da je Usman ozlijeđen i treba vrijeme za oporavak. Nadam se da će se uskoro oporaviti, a ja ću ga čekati. Radujem se borbi s njim. Ali zasad, mislim da će se pobjednik borbe između Gilberta i mene, boriti protiv pobjednika meča Masvidal-Covington. Bit će to meč za privremenu titulu ili za prvog izazivača, a onda bi se Usman trebao vratiti. To mi djeluje kao dobar plan.''

Chimaev je u razgovoru za RT Sport dobio jedno zanimljivo pitanje. Naime, osoba koja je radila intervju s Khamzatom, pitala je Čečena kojeg borca vidi kao najvećeg velteraša u povijesti, Usmana ili Georgesa St-Pierrea. Chimaev nije najbolje shvatio pitanje te je smatrao da ga pitaju tko je u globalu veći borac između njih dvojice.

''Kamaru je bio prvak u jednoj težinskoj kategoriji, a Georges je to učinio u dvije ili tri različite kategorije (GSP je bio prvak dvaju kategorija, op.a.), zar ne? Ako Kamaru učini to što je GSP ostvario, onda će ga sustići. Ako uspije napraviti i više od toga, onda će ga obići.'', bio je odgovor Chimaeva.

Inače, Khamzat se u posljednje vrijeme priprema na Tajlandu, u sklopu kultne Tiger Muay Thai dvorane. Međutim, unatoč nizu sjajnih boraca koji tamo treniraju, Chimaev ističe da ima problem s pronalaskom sparing partnera.

''Većinu vremena radim s teškašima i poluteškašima. Ne želim pričati s visoka o sebi, ali imam teške ruke (jak udarac) i neki tipovi ne žele sparirati sa mnom. Ovdje sam odradio nekoliko sparinga i neki više ne žele sparirati sa mnom. Ja drukčije spariram. Odrađujem to na teži način. Pogledajte sve velike boksače, nikada nisu imali lagane sparinge.'', dodao je Chimaev.

Linker
23. travanj 2024 20:17