UFC

(VIDEO) UFC Countdown: Dvije borbe za pojas i ‘repriza‘ najboljeg meča iz 2020. čekaju nas ovaj vikend

Glover Teixeira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Najjača svjetska MMA promocija izbacila je novi uradak iz svog Countdown serijala

Ovog vikenda u Singapuru, UFC će održati svoju PPV priredbu predviđenu za lipanj (šesti mjesec). UFC 275 naziv je eventa koji će predvoditi obračun za prvaka poluteške kategorije.

Glover Teixeira branit će titulu prvaka, a protivnik će mu biti Jiri Prochazka. Brazilac je preuzeo tron krajem desetog mjeseca protekle godine, savladavši Jana Blachowicza ''submissionom'' u drugoj rundi. Ovo će mu biti prva obrana titule, a čeka ga težak zadatak.

Jiri Prochazka zastrašujuće brzo došao je do ''title shota''. Dvije pobjede bile su mu dovoljne da zasluži tu priliku, ali češki borac upisao je dvije maestralne pobjede. Brutalno je Jiri nokautirao Volkana Oezdemira i Dominicka Reyesa, a teško je reći da ne zaslužuje ovakvu priliku.

U sunaslovnoj borbi večeri, Valentina Shevchenko tražit će sedmu obranu titule u muha kategoriji. Brazilki Taili Santos ne pridaju se velike šanse, ali na primjeru Julianne Pene i Amande Nunes, znamo kako su iznenađenja uvijek moguća.

Zhang Weili i Joanna Jedrzejczyk također će nastupiti u sklopu ''main carda'' ove priredbe. Kineskinja i Poljakinja u trećem mjesecu 2020. godine pružile su nam najbolji meč te kalendarske godine i vjerojatno najbolji ženski MMA meč u povijesti. Ovaj puta borit će se na tri runde i pojas neće biti u igri, ali svi očekujemo novi spektakl.

UFC je klasično otvorio tjedan novim videom iz ''Countdown (Odbrojavanje)'' serijala, a pokrili su upravo tri spomenuta meča. Teško je pronaći bolju najavu za UFC-ove PPV priredbe i stoga predlažemo da ju svakako pogledate i ovaj put.

Video se nalazi pri dnu teksta. Uživajte!

Linker
02. svibanj 2024 06:17