UFC

Khabiba pitali je li ga UFC kontaktirao za UFC 300: ‘Rekao sam im da me više nikada ne zovu ako je u pitanju borba‘

 Khabib Nurmagomedov 

 Dmitry Feoktistov/TASS/Profimedia
S obzirom da je odustao i od trenerske uloge da bi više vremena provodio s obitelji, teško je zamisliti da će sada pogaziti riječ i vratiti se borbama

Krajem 2020. godine Khabib Nurmagomedov odlučio je objesiti rukavice o klin nakon obrane titule od Justina Gaethjea, a to je učinio zbog obećanja majci da bez svog pokojnog oca Abdulmanapa više nikada neće ući u kavez. Obećanje je i ispunio jer do današnjega dana nije bilo ni govora o nekom novom meču.

Kako se približavao UFC 300, bilo je jasno da UFC treba ‘‘asa iz rukava‘‘, a neki su špekulirali da bi to mogla biti priredba na kojoj će se Khabib vratiti. Jučer je Khabib u intervjuu za MMA Junkie rekao jesu li ga kontaktirali:

‘‘Znam da su oni u kontaktu s Alijem (Abdelazizom, op. a.), ali ja sam Aliju rekao prije možda godinu dana, neovisno o tome tko te bude pitao, nikada me ne zovi ako je u pitanju neka borba‘‘, započeo je Khabib.

‘‘Mi imamo jasan dogovor: direktno sa mnom, preko nikoga drugoga. Ali ja poznajem Alija, on je povezan s nekim ljudima u UFC-u. Ali ja sam svima već jednom rekao, a nekim ljudima koji me pokušavaju stalno vratiti u kavez govorim stalno. Donio sam odluku 2020. godine. To je bila moja posljednja borba. Nikada neću promijeniti tu odluku‘‘, pojasnio je.

S obzirom da je odustao i od trenerske uloge da bi više vremena provodio s obitelji, teško je zamisliti da će sada pogaziti riječ i vratiti se borbama. Novca mu sigurno ne nedostaje, a sportskog motiva vjerojatno više ni nema. Možemo samo poštovati njegovu odluku i uživati u snimkama njegovih prijašnjih borbi.

Linker
11. travanj 2024 00:05