UFC

Chris Daukaus želi obračun policajca i vatrogasca: ‘Žao mi je Stipe, ali vatrogasci ne rade ništa‘

Chris Daukaus i Daniel Cormier
 Screenshot (youtube, Ufc)
Čini se kako smo u sklopu UFC 266 priredbe dobili teškaša koji bi se uskoro mogao pridružiti vrhu

Jedan od boraca koji je pomalo ostao izvan radara nakon UFC 266 priredbe jeste teškaš Chris Daukaus (12-3-0, 4-0 UFC). 32-godišnji policajac iz Philadelphije došao je do četvrtog slavlja u jednako toliko UFC nastupa. Nakon minutu i 23 sekunde druge runde, Daukaus je tehničkim nokautom savladao Shamila Abdulrakhimova.

Iako su nastupi nekih drugih i poznatijih boraca zasjenili jako dobru izvedbu ovog teškaša, Daukaus je jedan od četvero boraca nagrađenih bonusom. 32-godišnjak kući odlazi bogatiji za 50 tisuća dolara koje je dobio u sklopu ''Performance of the Night'' bonusa (Najbolja izvedba večeri). Chris je trenutno na desetom mjestu ljestvice izazivača u teškoj kategoriji, a pobjedom nad sedmorangiranim Abdulrakhimovim dodatno će se približiti samom vrhu kategoriju.

Daukaus je svjestan da je sve bliže borbama protiv Top boraca u kategoriji te je u razgovoru s Cormierom netom nakon završene borbe istaknuo nekoliko imena za koje je zainteresiran. Prvo među njima jeste ono Stipe Miočića, bivšeg prvaka i vjerojatno najvećeg teškaša u povijesti UFC-a.

''Tri su različite opcije. Prva je Stipe (Miočić). To bi bila borba vatrogasca protiv policajca, i rado bih ju prihvatio. Pobjednik borbe između Blaydesa i Rozenstruika druga je opcija te Volkov ili Tybura.'', rekao je Chris Daukaus u razgovoru s DC-jem.

https://youtu.be/q8u91DDZk_o

Još u tjednu prije UFC 266 priredbe, Daukaus je u razgovoru za MMA Fighting pričao o Stipi Miočiću. Naime, gore je spomenuto kako Daukaus obavlja dužnost policajca, a poznato je kako Stipe Miočić radi kao vatrogasac. Često postoji određeno prijateljsko rivalstvo između vatrogasca i policajaca, a Daukaus je svoj medijski prostor iskoristio da prozove Miočića u šaljivom tonu.

''Ne želim uvrijediti Stipu Miočića, ali vatrogasci zapravo ništa ne rade, osim što sjede sa strane i čekaju da se dogodi požar. On se takvim poslom može baviti kad god poželi, uvijek će imati vremena za to. Žao mi je Stipe, ali vatrogasci cijeli dan ne rade ništa. Oni samo sjede, roštiljaju, druže se i dižu utege.''

Teško je očekivati da će Miočić biti zainteresiran za ovu borbu, barem ne u ovom trenutku. Američki borac hrvatskih korijena nada se novoj prilici za osvojiti pojas ili barem borbi protiv nekog velikog imena kao što je Jon Jones. Međutim, dođe li Daukaus do pete pobjede zaredom te ju pritom ostvari protiv nekog visokorangiranog borca, možda uistinu pogledamo sukob policajca i vatrogasca u teškoj kategoriji.

Linker
20. travanj 2024 03:50