UFC

Ciryl Gane detaljno o meču protiv Jonesa: ‘Nije brz i nema brze ruke, ali ja nisam slušao svog trenera‘

Ciryl Gane

 Patrick T. Fallon/AFP/Profimedia
Francuski teškaš otvorio se o razočaravajućem nastupu koji je odradio na UFC 285 eventu u trećem mjesecu ove godine

Jedno od najvećih razočarenja ove godine u svijetu MMA-a priuštio je Ciryl Gane. Francuski teškaš početkom trećeg mjeseca dočekao je Jona Jonesa u teškoj kategoriji, a upražnjena UFC-ova titula u teškoj kategoriji bila je ulog tog meča. Predvodili su Gane i Jones UFC 285 event, a očekivali smo kako će nam Gane pokazati koliko Jones može unutar teške kategorije.

Nadali smo se teškom ispitu za Jonesa, ali na kraju smo dobili meč koji je trajao dvije minute i četiri sekunde. Onog trenutka kada je Jones uspio odvesti borbu u parter, bilo je jasno da se radi o borcima koji ‘‘operiraju‘‘ na posve drukčijim razinama u tom segmentu borbe. Gane je izgledao poput amatera i Jones je lakoćom zaključao ‘‘giljotinom‘‘ kojom je došao do titule prvaka u teškoj kategoriji.

MMA fanovi bili su silno razočarani Ganeom koji je pao bez ispaljenog metka, a dojam je da nije niti pokušao spriječiti taj pokušaj ‘‘giljotine‘‘, ili jednostavno nije znao što treba učiniti u toj situaciji. Gane je tako drugi put u karijeri izgubio meč za titulu u teškoj kategoriji, a povratak u kavez čeka ga 2. rujna (deveti mjesec) na eventu u Parizu. Ganeov protivnik bit će Sergei Spivak, još jedan vrlo dobar ‘‘grappler‘‘ koji ga može ugroziti svojim hrvačkim vještinama. Gane će morati pokazati puno više nego u meču protiv Jonesa, a Francuz je u razgovoru za MMA Junkie detaljno progovorio o tom porazu u meču protiv Jonesa.

‘‘Kao što sam rekao prije same borbe, znao sam da je Jon Jones prava atleta. On je sportaš poput mene i bavio se mnogim sportovima, baš kao i ja. On nije samo fizički moćan, mozak je također njegova snaga. Znao sam da će biti spreman za ovu borbu, jer puno je trenirao kroz protekle tri godine i nisam bio iznenađen.‘‘, započeo je Gane, a potom je otkrio kako se nije držao trenerovog plana.

‘‘Ne znam točno zašto mi se to događa, ali u nekim trenucima ne uspijevam dobro kontrolirati distancu te sam napravio pogrešku. Nisam uspijevao uspostaviti kontrolu distance, učinio sam nešto da razbijem tu trenutnu situaciju i napravio sam pogrešku u tom trenutku. Možda je Jones unaprijed znao da ću napraviti takvu pogrešku (promašio je udarac ljevicom, op.a.) i jednostavno je iskoristio priliku. Tijekom trening kampa Fernand Lopez mi je konstantno govorio da bacam prednji direkt, bez pokušaja ‘velikih‘ udaraca, samo direkt. I što sam ja učinio? Bacio sam snažni udarac. Velika pogreška i Jones je iskoristio šansu.‘‘, pojasnio je Gane.

Prava je šteta što nismo uspjeli vidjeti kakav je Jones zapravo u teškoj kategoriji. Gane ga nije testirao na više rundi, nije ga doveo u neke ozbiljnije probleme i nismo puno toga mogli vidjeti. Jonesa u 11. mjesecu čeka meč protiv Stipe Miočića, a teško će biti raditi detaljnije analize Jonesa kao teškaša, jer jednostavno je premalo materijala. Gane je ponudio nešto više o Jonesu s kojim je proveo dvije minute u kavezu.

‘‘Nije bio brz. Možda on nije bio brz, ali ja nisam bio dobar. Nisam uspijevao kontrolirati distancu, bio sam loš, ali sjećam se da on nije bio brz, niti je imao brze ruke. Snažno udara jer sjećam se da me u jednom trenutku zahvatio, ali brz definitivno nije.‘‘, zaključio je Gane.

Francuzu je pobjeda nad Spivakom imperativ ako planira ostati konkurentan za sam vrh teške kategorije, a mi se iskreno nadamo da će Stipe Miočić u meču protiv Jonesa pokazati puno više od Ganea.

Linker
22. travanj 2024 21:36