UFC

Ciryl Gane prihvatio izazov Derricka Lewisa: ‘To je jako opasan tip‘

Ciryl Gane
 Diego Ribas/Zuma Press/Profimedia
Derrick Lewis mogao bi biti idući protivnik velikog teškaškog potencijala iz Francuske

Tijekom svog nedavnog gostovanja u podcasta Joea Rogana, Derrick Lewis iznio je neke ideje za nastavak svoje karijere. Pobjeda protiv Curtisa Blaydesa dovela ga je na ljestvici izazivača odmah iza Francisa Ngannoua, no isto tako shvaća da nije velika mogućnost da se već u svojoj idućoj borbi okuša protiv prvaka. Zbog toga je iznio ideju borbe protiv Ciryla Ganea, sjajnog Francuza koji je do sada suvereno prošao kroz sve svoje protivnike. Posljednji od njih prošlog je mjeseca bio Jairzinho Rozenstruik.

"Ne znam na koji način UFC misli graditi Ciryla Ganea, žele li ga možda već sad baciti u ozbiljne poslove. U posljednje vrijeme sam spominjan po pitanju njega, jer su ljudi govorili kako borba njega i Rozenstruika ipak nije bila lošija nego ona Francisa i mene", rekao je tim putem Lewis, indirektno prozvavši neporaženog Francuza.

Nije dugo trebalo da reagira i Gane, kojem možda samo jedna pobjeda nedostaje do napada na titulu prvaka.

"Ako mi borba protiv Lewisa bude odgovarala, nemam ništa protiv nje. I svakako bih se trudio završiti tu borbu prije kraja. Uvijek je dobro završiti borbu prije kraja i to bih napravio ako mogu", rekao je Gane u razgovoru za MMA Junkie, dodavši:

"Vidjeli ste borbu između Curtisa Blaydesa i Derricka Lewisa. Da Blaydes nije previše išao hrvati, vjerojatno bi dobio borbu. No, napravio je tu jednu pogrešku i bilo je dovoljno da Lewis to iskoristi. Ne bih sigurno u tu borbu išao na način kao Blaydes. Lewis možda nema puno vještina, no on je opako opasan tip. S jednim udarcem može završiti borbu i na račun tog jednog udarca je drugi borac ljestvice izazivača. On je jako opasan tip."

Ipak, Gane ne bi prihvaćao tu borbu prije ljeta, budući da se odlučio posvetiti treningu. Namjerava popraviti u prvom planu svoju snagu.

"Možda ne bih bio sad odmah raspoložen za tu borbu jer nikad se nisam na pravi način posvetio svojoj snazi. Ako ćeš raditi na snazi, onda trebaš otprilike dva mjeseca da se posvetiš samo tome. Mogao bih prihvatiti tu borbu u lipnju ili srpnju", dodao je još "Bon Gamin" nešto o tome kad bi bio spreman prihvatiti borbu.

Pobjeda protiv Rozenstruika dovela je Ganea na četvrtu pozicije ljestvice izazivača, tako da borba protiv Lewisa za njega itekako ima smisla, posebno ako će Jon Jones biti idući koji će napasti titulu.

Linker
19. travanj 2024 01:30