UFC

Deiveson Figueiredo ne može se vratiti u ‘Team Alpha Male‘ jer drugog borca pripremaju za pojas

Deiveson Figueiredo i Urijah Faber
 Instagram (deiveson Figueiredo)
Donedavni prvak muha kategorije u potrazi je za dvoranom koja će mu pružiti bolje sparinge

Brazilski borac Deiveson Figueiredo u lipnju je izgubio pojas prvaka muha kategorije. Brandon Moreno pobijedio je u revanšu, a borba je okončana gušenjem u trećoj rundi. Bivši prvak Figueiredo tokom 2018. i 2019. godine trenirao je u poznatoj ''Team Alpha Male'' dvorani. Međutim, nakon kraćeg perioda provedenog u Sacramentu, Deiveson se vratio u rodni Brazil gdje je otvorio vlastitu dvoranu.

Nakon poraza protiv Brandona Morena, izuzev skidanja kilaže, manjak dobrih sparinga Brazilac je naveo kao jedan od razloga za poraz. ''Figgy'' je tvrdio kako je rutina spariranja konstantno bila ista te da mu je nedostajalo pravih izazova. Stoga je odlučio vratiti se u Team Alpha Male, odnosno pripremni kamp za iduću borbu planira odraditi u Sacramentu. Radi se o dvorani koja je poznata kao ponajbolja MMA dvorana na svijetu kada su u pitanju borci nižih kategorija. Ipak, trener grapplinga u dotičnoj dvorani Fabio Prado naveo je kako povratak Deivesona neće biti moguć. Ambicije Codyja Garbrandta ka napadu pojasa u muha kategoriji primarni su razlog zbog kojeg Figueiredo ne može trenirati u TAM-u.

''Prije nekoliko godina, Deiveson je dulje vrijeme trenirao s nama. Urijah Faber i mnogi drugi voljeli su Figueireda. Međutim, nakon što je Garbrandt odlučio preći u muha kategoriju, održali smo sastanak na kojemu smo zaključili kako nema smisla da njegov potencijalni protivnik trenira ovdje. Izuzev Deivesona, njegov Francisco nastupa u bantam kategoriji, a mi imamo Rauliana Paivu u toj kategoriji.'', izjavio je Fabio Prado za Sherdog.

Čini se kako će Deiveson Figueiredo morati potražiti novu opciju ili će jednostavno privući bolje sparing partnere u svoju dvoranu u Brazilu.

Linker
24. travanj 2024 19:48