UFC

Conor McGregor zaprijetio Tonyju Fergusonu putem Twittera, ‘El Cucuy‘ uzvratio: ‘Ahh, evo moje kuje‘

Conor McGregor (lijevo) i Tony Ferguson (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
Podosta iznenađujuće ‘‘El Cucuy‘‘ se našao na Conorovom ‘‘nišanu‘‘

Iz dana u dan, Conor McGregor privlači pažnju putem društvenih mreža, iako se pretežno radi o totalno nepovezanim objavama koje nemaju pretjeranog smisla. Prije nekoliko dana imali smo priliku slušati McGregora kako odrađuje intervju sa ‘‘The Schmo-om‘‘, ali problem je što ‘‘Schmo‘‘ uopće nije bio prisutan, nego je Conor jednostavno zamislio da je Schmo prisutan.

Povremeno McGregor odluči isprozivati pojedine borce, a sinoć se ničim izazvan, na tapeti našao Tony Ferguson. Pisali smo vam jučer o Fergusonovoj objavi na Twitteru u sklopu koje je kroz devet točaka pojasnio razloge svojih loših nastupa te je usput otkrio kako se ne planira umiroviti.

McGregor je odlučio odgovoriti na taj ‘‘tvit‘‘, iako ga Ferguson uopće nije spominjao i objava se ne tiče samog Conora. Iz nekog razloga, McGregor je poručio Fergusonu:

‘‘Završit ću te na okrutan način. Nisam zaboravio.‘‘, napisao je Conor u svojoj objavi.

No, što Conor nije zaboravio? Irac vjerojatno aludira na sve one godine u kojima ga je Ferguson prozivao na međusobni obračun, ali tada su obojica bili pri vrhu lake kategorije. Danas je Ferguson u nizu od šest uzastopnih poraza, dok McGregor nije upisao pobjedu od prvog mjeseca 2020. godine i trenutno je u seriji od dva uzastopna poraza. Obojica su došli u fazu gdje se odlazak u mirovinu čini kao najbolja opcija za obojicu, a šteta je što se nisu borili dok su bili na vrhuncima svojih karijera.

Kod obojice ipak još uvijek postoji određena želja za borbom i novim nastupima, pa tako nismo dugo čekali da Ferguson odgovori na prijetnju koju mu je Conor uputio.

‘‘Ahh, evo moje kuje. Trebalo ti je neko vrijeme da dobijem tvoju pažnju? Sjećaš li se kad si nekoć radio za mene i ja sam te otpustio jer nisi obavljao svoj posao. Kad završiš potpisivanje svojih pravnih problema, potpiši ugovor.‘‘, poručio je Ferguson i za kraj je nazvao Conora ‘Coward-Champ-om‘, odnosno ‘‘Kukavicom-prvakom‘‘.

Ovaj meč možda čak ima smisla za obojicu u ovom trenutku. Tony Ferguson u posljednjih par nastupa djelovao je kao borac koji više nikog na UFC-ovom rosteru ne može poraziti, a vjerojatno će i Conor McGregor izgledati slično ako se ikada vrati u kavez. ‘‘Notorious‘‘ je sredinom 2021. godine pretpio težak lom noge i nakon toga nije kročio u kavez. Njegov fokus posljednjih nekoliko godina definitivno nije u potpunosti usmjeren ka sportu i nerijetko imamo prilike vidjeti kako Conor uživa u noćnom životu, netipičnom za jednog sportaša na vrhunskoj razini.

Odluči li UFC upariti Fergusona i McGregora, ‘‘El Cucuy‘‘ bi zaradio velik novac pred sami kraj svoje karijere, a McGregor bi se u kavezu našao s borcem protiv kojeg bi imao realne šanse za pobjedu.

Ipak, McGregor će u kavez najvjerojatnije s Michaelom Chandler, ako se ikada zapravo i vrati profesionalnim nastupima. Kako sada stvari stoje, veće su šanse da povratak McGregora nećemo gledati.

Linker
05. svibanj 2024 17:33