UFC

Conor usporedio mečeve Nunes i Pene sa svojim mečevima protiv Diaza: Tvrdi da su on i Nunes najveći ikad

Julianna Pena vs. Amanda Nunes

 Carmen Mandato/Getty Images/AFP
Najveća UFC-ova zvijezda smatra kako su u prvim mečevima oboje uhvaćeni nespremni

Drugi meč između Amande Nunes i Julianne Pene na kraju je privukao solidan interes MMA javnosti, a obje borkinje oduševile su na svoj način. Nunes je oduševila nastupom koji je taktički bio besprijekoran od prve do posljednje minute, a Pena je osvojila srca navijača hrabrim i srčanim nastupom.

Nunes je na koncu uvjerljivo došla do pobjede u revanšu, nakon što ju je Pena završila ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi krajem prošle godine. Revanš ove dvije borkinje privukao je pažnju i najveće MMA zvijezde, Conora McGregora.

Irac je odlučio povući paralelu sa svoja dva meča protiv Natea Diaza. U trećem mjesecu 2016. godine, Diaz je uskočio na ‘‘short notice‘‘ u meč protiv Conora McGregora, a Nate je zamijenio ozlijeđenog Rafaela dos Anjosa. McGregor je bio veliki favorit u tom meču, a nakon prve runde, činilo se kako je opravdano dobio ulogu favorita.

Druga runda donijela je nagli preokret i Diaz je gušenjem prisilio umornog McGregora na predaju. Nate je tog dana šokirao svijet, a pet i pol mjeseci kasnije, Diaz i Conor odradili su revanš. Bio je to pravi rat na pet rundi, a slavio je McGregor većinskom odlukom sudaca. Neke sličnosti s obračunom između Nunes i Pene očito se mogu povući.

‘‘Ludo mi je koliko je sličnosti između sinoćnjeg meča za prvakinju bantam kategorije s mojim mečevima protiv Diaza. Brojevi 1, najveći u povijesti ovog sporta, Amanda Nunes i ja - čista smo žilavost, uvijek spremni na borbi, ali zatečeni smo u prvim mečevima. Primili smo nekoliko udaraca, nekoliko smo ih zadali, a onda se sve preokrenulo i završili smo ugušeni. Zatim je uslijedio povratak u revanšu. Samopouzdanje je bilo na strani protivnika, upornost, žilavost. Sve je to i dalje tu. Bio je ovo fokusiraniji nastup s Amandine strane, a to je i moja strana u revanšu protiv Natea Diaza.‘‘, pojasnio je Conor putem Twittera sličnosti dvaju rivalstava.

Velika razlika je ipak u revanšima. Nunes je apsolutno izdominirala svoju protivnicu, a Conor McGregor izborio je tijesno pobjedu većinskom odlukom sudaca, a mnogi smatraju kako je borba trebala završiti neriješenim ishodom. Neki vjeruju da je Diaz zaslužio pobijediti čak i u revanšu, ali to je klasični Conor McGregor, majstor promocije, ali i preuveličavanja svojih ostvarenja.

Linker
11. travanj 2024 11:14