UFC

Corey Anderson poručuje Jamahalu Hillu: ‘Postao si prvakom dok su Rakić, Ankalaev i Blachowicz bili ozlijeđeni‘

Jamahal Hill

 Leandro Bernardes/Zuma Press/Profimedia
Ponajbolji Bellatorov poluteškaš dugo vodi verbalni rat s bivšim UFC-ovim prvakom

Iako ne nastupaju u istim organizacijama, Corey Anderson i Jamahal Hill više puta ‘‘zaratili‘‘ su putem društvenih mreža. Hilla su znale zasmetati Andersonove izjave u kojima je Corey tvrdio kako su Bellatorovi poluteškaši kvalitetniji od UFC-ovih.

Posebno ga su smetale te izjave u periodu dok je držao UFC-ov pojas poluteške kategorije, a nerijetko su se obojica služili takozvanom ‘‘MMA matematikom‘‘ te su navodili ‘‘tko je koga pobijedio‘‘. Tada bismo slušali/čitali izjave koje bi obično glasile:

‘‘Izgubio si od tipa kojeg sam ja uništio!‘‘

‘‘Vidjeli smo što ti je napravio tip kojeg sam ja porazio.‘‘

Dojam je da Corey Anderson nikada nije prebolio činjenicu da nije uspio doći do UFC-ovog pojasa, iako je jedno vrijeme proveo kao top 5 borac UFC-ove poluteške kategorije. Organizaciju je napustio prije nego je postao prvakom, ali pojas zasad nije osvojio niti u Bellatoru. Anderson se nerijetko osvrće ka UFC-u i određene borce koji su došli do pojasa smatra lošijima od sebe.

"Svi se smiju, govore ‘on (Hill) je prvak, on je šampion‘. Koga je on pobijedio? Pogledate li njegov životopis, u njemu će pisati UFC prvak, ali koje će ime biti ispod? Nijedno. Pa zašto bih se uopće ljutio i nervirao zbog toga? Uostalom, isprašio bih ga! Stavite nas u kavez i vidjeli biste što bi se dogodilo. Ipak, ima sreće da se to u ovom trenutku ne može dogoditi", zaključio je Anderson u jednom od svojih osvrta sredinom prošle godine.

Corey Anderson će se 22. ožujka (treći mjesec) boriti za Bellatorov pojas u poluteškoj kategoriji. Vadim Nemkov napustio je pojas i prelazi u tešku kategoriju, a Coreyja čeka meč protiv sjevernoirskog borca Karla Moorea. Anderson bi se napokon mogao dočepati pojasa u velikoj MMA organizaciji, ali gostujući u MMA Houru, Anderson se ponovno dotaknuo Jamahala Hilla i UFC-a.

‘‘Ti (obraća se Hillu) čak nisi niti u mojm mislima ili na mom radaru. Čestitam, osvojio si pojas. U borbi za pojas porazio si tipa (Glovera Teixeiru) kojeg sam izdominirao nakon što sam prihvatio meč tjedan i pol ranije. On te čak rasjekao i donekle te istukao. To je pobjeda zbog koje se hvališ?

Poluteška kategorija u UFC-u nije što je nekoć bila. Jamahal (Hill) je došao do pojasa dok su Aleksandar Rakić, Magomed Ankalaev i Jan Blachowicz bili ozlijeđeni. Mislim da su sva trojica bolja od njega.‘‘, poručio je Anderson.

Dojam je da će Corey Anderson neprestano pričati o UFC-u čak i ako osvoji pojas u Bellatoru. Američki poluteškaš isticat će kako taj pojas vrijedi više od UFC-ovog, iako ga u borbi za pojas čeka borac koji je daleko od elitne razine i protivnika s kojima se borio Jamahal Hill.

Linker
22. travanj 2024 02:15