UFC

Cormier o Diazovim šansama protiv Chimaeva: ‘Da sam mu ja trener, tražio bih da odvede borbu u parter‘

Daniel Cormier

 Screenshot (youtube, Daniel Cormier Clips)
Nekadašnji UFC-ov prvak teške i poluteške kategorije dao je svoje viđenje nadolazećeg meča

Koeficijent od 7.00 pa nadalje u prosjeku je iznos koeficijenta na Diazovu pobjedu protiv Khamzata Chimaeva. 37-godišnjem Nateu gotovo nitko ne pridaje šanse za pobijediti mlađeg i puno gladnije Čečena koji je na pragu napada na titulu.

Diaz je s druge strane na izlaznim vratima iz UFC-a i nastup na ovotjednoj UFC 279 priredbi bit će mu posljednji unutar UFC-a. Chimaev stilski djeluje kao ‘‘noćna mora‘‘ za Natea Diaza koji je i ranije u karijeri znao imati velikih problema s borcima koji su hrvački jako dobro potkovani i fizički su snažniji od njega.

Iako se očekuje da će Chimaev odvesti borbu u parter i dominirati iz gornje pozicije, dok bi Diaz trebao svoju šansu tražiti u stojci, Daniel Cormier nudi suprotno mišljenje.

DC vjeruje u BJJ vještine koje posjeduje Nate Diaz, a Nateov BJJ uistinu jeste na visokoj razini. Cormier smatra da bi Nate upravo u parteru trebao tražiti svoju šansu za pobjedom.

‘‘Da sam ja Nateov trener, tražio bih da odvede borbu u parter. Idemo pokušati doći do ‘submissiona‘. Nate može boksati sa svakime, ali mislim da bi razlika u snazi mogla biti problematična za Natea. Chimaev je stvarno velik, za jednog velteraša je tako velik i snažan. Da sam u Diazovom timu, gledao bih kako odvesti borbu u parter, a istog trenutka bih tražio i načine kako doći do ‘submissiona‘. Možda je ‘giljotina‘ u trenutku Khamzatovih pokušaja rušenja dobra prilika. Nate mora pronaći prilike iz kojih ima šansu. On može boksati sa svakim, ali udarci Khamzata Chimaeva ostavljat će veće posljedice po mom mišljenju.‘‘, objasnio je Cormier u sklopu DC&RC showa.

Diaz je u svojoj karijeri pet puta slavio nokautom, dok je ‘‘submissionom‘‘ dolazio do pobjede čak 11 puta. Khamzat Chimaev s druge strane trenutno je neporažen, a kakvu će taktiku pripremiti Diaz i njegov tim, saznat ćemo u ranim nedjeljnim satima.

Linker
26. travanj 2024 19:14