UFC

Cory Sandhagen smatra da je Makhachev razotrkio rupe u Oliveirinoj igri na UFC 280 priredbi

Islam Makhachev vs. Charles Oliveira

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Iako je ta borba iza nas, još uvijek se raspravlja što se točno dogodilo na UFC 280 priredbi

Na UFC 280 priredbi Islam Makhachev pobijedio je Charlesa Oliveiru upravo tamo gdje je on najbolji – u parteru. ‘‘Submissionom‘‘ ga je završio u trećoj rundi borbe i uzeo pojas u lakoj kategoriji, a za nešto više od mjesec dana će ga braniti protiv prvaka perolake kategorije Alexandera Volkanovskog.

O borbi između Oliveire i Makhacheva se još uvijek raspravlja, a neki govore kako se Oliveira te večeri nije pojavio u kavezu. To može biti istina, no Makhachev je te večeri jednostavno bio bolji borac i uzeo je ono po što je došao – titulu prvaka u lakoj kategoriji.

Koji je razlog za slab nastup fanovima omiljenog ‘‘Do Bronxa‘‘ se ne zna, a Cory Sandhagen smatra kako je Makhachev zapravo otkrio rupe u Oliveirinoj igri:

‘‘Charles Oliveira se nije dobro kretao iz donje pozicije, mislim da je Islam Makhachev otkrio rupe u njegovoj igri. Oliveira ima bolesne ‘submissione‘, ali način na koji se kreće iz donje pozicije na podu, nije uvijek najbolji. No, svaki put kad bi Charles nešto pokušao, to je izgledalo jako dobro no Islam je napravio jako dobar posao‘‘, rekao je Sandhagen Jamesu Lynchu.

Često se govori o Makhachevu i Volkanovskom jer je za mjesec dana na rasporedu njihova međusobna borba, dok se Oliveira pomalo povukao iz javnosti nakon posljednjeg poraza u desetom mjesecu prošle godine. Još se uvijek ne zna kada će se boriti i s kim, no bivši prvak mora dobiti nekog iz samog vrha kategorije ukoliko si želi osigurati novi napad na titulu.

Linker
24. ožujak 2023 11:14