UFC

Rob Font otkrio zašto je odbio borbu protiv Petra Yana za pojas privremenog prvaka

Rob Font
 Screenshot (youtube, Ufc)
Cory Sandhagen nije bio jedini borac kojemu je ponuđeno mjesto zamjene za Aljamaina Sterlinga

UFc-ova bantam kategorija trebala nam je 30. listopada pružiti revanš između aktualnog prvaka Aljamaina Sterlinga i bivšeg prvaka Petra Yana. Nažalost, Sterling je svoj nastup morao otkazati zbog ozljede vrata i oporavka koji ne teče baš najbolje. Cory Sandhagen dobio je priliku uskočiti kao zamjena, a meč između njega i Petra Yana biti će ujedno i meč za privremenog prvaka bantam kategorije.

Međutim, četvrtorangirani borac na ljestvici izazivača Rob Font otkrio je kako Cory Sandhagen nije bio jedini koji je dobio takvu ponudu. Naime, 34-godišnji Font također je imao priliku boriti se protiv Petra Yana, no na svoju žalost, morao je odbiti ponudu ovaj put. Font je navodno dobio ponudu prije Sandhagena, a otkrio je zašto ju nije prihvatio.

''Jasno da sam dobio poziv, no upravo sam izašao iz cijele situacije s COVID-om. Nisam trenirao i stoga nisam mogao uskočiti u tu borbu. Bio sam bijesan, ali stvari se događaju s razlogom. Kako sam razumio, Sandhagen i ja bili smo u igri za to mjesto. To je poprilično kul jer su na neki način rekli: 'Hej, želimo vidjeti želiš li ti tu borbu, ali je također nudimo i Sandhagenu. Nesreća je što sam morao odbiti ponudu, no sviđa mi se što sam ju uopće dobio. Pomalo me mučilo što nisam znao radi li se o borbi za pravu titulu ili privremenu, ali kad sam saznao da se radi o privremenoj tituli, bilo mi je lakše.'', rekao je Font u razgovoru s Jamesom Lynchom za portal Middle Easy.

Dakle, 34-godišnjak nije bio spreman prihvatiti borbu na svojevrsni ''short notice'' jer je neko vrijeme bio izvan treninga zbog zaraze koronavirusom. Fontu se čak i može povjerovati da je ponudu dobio prije Sandhagena jer je Rob trenutno na četiri pobjede u nizu, dok je Sandhagen svoj posljednji meč izgubio. Ipak, Font je priliku propustio ovaj puta, a Sandhagen ju je objeručke prihvatio.

Linker
20. travanj 2024 06:32