UFC

Cory Sandhagen uputio indirektnu ispriku Marlonu Veri: ‘Nisam trebao biti toliko grub prema njemu‘

Cory Sandhagen

 Screenshot (youtube, Ufc)
Cory Sandhagen je nedavno gostovao na The MMA Hour podcastu u kojem je pričao o svojoj situaciji s Verom

Cory Sandhagen je shvatio koliku je dozu frustracije izazvao kod Marlona Vere nakon UFC-a 299. Vera je bio vidno uzrujan nakon što je izgubio od UFC-ovog bantam prvaka Seana O‘Malleya na UFC 299 eventu, a Sandhagen je u videu na svom YouTube kanalu bio kritičan prema Verinom nastupu. Sandhagen je izjavio da Vera "očito nije imao što raditi u kavezu s O‘Malleyjem," što je izazvalo oštru reakciju od Vere.

"Išao sam malo pregrubo na ‘Chitu‘," priznao je Sandhagen nedavno u emisiji The MMA Hour. "Da, nisam trebao biti tako grub prema ‘Chitu‘, ali te večeri sam bio pomalo uzrujan. Ako sam potpuno iskren, bio sam malo ljut."

Unatoč tome što je bio niže rangiran od mnogih UFC-ovih bantam izazivača, Vera je dobio priliku boriti se s O‘Malleyjem zbog svoje prošle povijesti s prvakom. Vera je prethodno porazio O‘Malleya nokautom u prvoj rundi u kolovozu 2020. i bio je prvo ime koje je O‘Malley spomenuo nakon što je osvojio UFC-ov bantam pojas. Međutim, povijest se nije ponovila u revanšu, jer je O‘Malley dominirao nad Verom i pobijedio ga uvjerljivom odlukom na UFC 299, osiguravši svoju prvu obranu pojasa. Nakon toga, Sandhagen je Verin nastup nazvao "nevjerojatno nekonkurentnim" i rekao da se osjećao "kao idiot" što je mislio da će "beskućnički" izazivač pružiti ikakav otpor.

"Čovječe, upravo sam se borio. Nije išlo kako sam želio, a ti snimaš svoje jebene glupe YouTube videe?" Vera je bijesno reagirao na Sandhagenove komentare u emisiji The MMA Hour nakon UFC 299. "Čovječe, drži se borbi. Nisi jebeni influencer. Izgledaš kao jebeni idiot, ali razumijem. Svi žele raditi podcaste, a sada vidimo da postaju kao školski učitelji."

Gledajući unazad, Sandhagen priznaje da je iza njegove kritike stajalo više od lošeg nastupa. Nakon što je dominirao Verom u svojoj petorundnoj odluci u ožujku 2023., sve oko Verine prilike i konačnog nastupa ostavilo je gorak okus u Sandhagenovim ustima.

"Jedna stvar, nije mi se svidjelo što se on borio za naslov," rekao je Sandhagen. "Istina, bio sam ozlijeđen, ali i dalje mi to nije sjelo. I to nije njegova krivica. Dat ću mu malo kredita za to, jer ako te netko pita da se boriš za naslov, ne kažeš ne.

"Ali gledajući kako je borba išla također — i opet, pokušavam ne biti grub prema ‘Chitu‘ jer to nije moj stil — ali sam pomislio, ‘Čovječe, ti se doslovno boriš protiv replike mene, koja radi stvari malo drugačije. Ali iste građe, isti stil gotovo — i ušao si i borio se gotovo na isti način kao protiv mene. Koja si poboljšanja napravio? Zašto nisi barem pokušao obaranje? Zašto nisi barem radio stvari malo drugačije nego kad si se borio protiv mene? Jesi li naučio išta iz naše borbe?‘

"I to me uznemirilo," nastavio je Sandhagen. "Uznemirava me kad ljudi ne dolaze bolji nego prije, jer to samo znači da ne znam što rade."

Sandhagen se vraća nakon jednogodišnje pauze zbog ozljede 3. kolovoza u ključnom meču protiv Umara Nurmagomedova na UFC Abu Dhabi priredbi.

https://www.youtube.com/watch?v=95nRRKsyK3g&ab_channel=MMAFightingonSBN
Linker
20. srpanj 2024 14:47